Страви української кухні

Додано: 12 березня
Предмет: Технології, 8 клас
12 запитань
Запитання 1

Харчування українців, як і інших народів, формувалося у залежності від...

варіанти відповідей

природно-географічних умов;

кількості людей в родині;

набору продуктів.

Запитання 2

Перші страви української кухні поділяють на...

варіанти відповідей

заправні

пюреобразні

прозорі

солодкі

молочні

холодні

заправні

холодні

пюреобразні

прозорі

солодкі

молочні

холодні

Запитання 3

За характером рідкої основи перші страви поділяють на...

варіанти відповідей

 перші страви на бульйонах і відварах;

 на молоці;

на хлібному квасі, сироватці, кислому молоці, охолодженому овочевому відварі, охолоджених та проціджених бульйонах, відварах із житніх сухарів;

на фруктових і ягідних відварах;

на воді;

всі відповіді правильні.

Запитання 4

За температурою подавання перші страви поділяють на...

варіанти відповідей

холодні;

прохолодні;

теплі;

гарячі.

Запитання 5

Перша страва української кухні основним продуктом для якої є солоні огірки називається...

варіанти відповідей

огірковий суп;

капусняк;

борщ;

разсольник.

Запитання 6

Друга страва української кухні, основним компонентом якої є пшоно це...

варіанти відповідей

капусняк;

куліш;

голубці;

салат.

Запитання 7

Українська національна страва у вигляді відвареного прісного тіста і начинки з картоплі, м'яса, капусти, грибів, ягід?

варіанти відповідей

пельмені;

равіолі;

лаваш;

вареники;

галушки;

сирники.

Запитання 8

Привар - це...

варіанти відповідей

напій;

перша страва;

збільшення макаронних виробів в об’ємі і масі за рахунок поглинання рідини;

приправа.

Запитання 9

Мучний виріб, який вживається з борщем?

варіанти відповідей

оладки;

пампушки;

галушки;

пиріжки.

Запитання 10

Який продукт українці вживають і як самостійну їжу, і у вигляді приправи до різних страв, і в сирому вигляді, і в запеченому, і в соленому, і в копченому?

варіанти відповідей

буряк;

картопля;

сало;

сир.

Запитання 11

Оберіть страви, які вважають українськими традиційними стравами...

варіанти відповідей

піца;

узвар;

круасани;

куліш;

вареники;

банош;

халва;

холодець.

Запитання 12

Яку традиційну українську страву ЮНЕСКО внесла до переліку нематеріальної культурної спадщини людства?

варіанти відповідей

капусняк;

галушки;

вареники;

картопляні драники;

борщ;

банош.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест