Страви з м`яса, птиці, субпродуктів

Додано: 21 квітня 2020
Предмет: Технології
Тест виконано: 199 разів
18 запитань
Запитання 1

Які гарніри використовують до страв з жирного м`яса і птиці?

варіанти відповідей

тушковану капусту, овочі тушковані з томатною пастою


відварну картоплю, припущені овочі

відварні макаронні вироби

Запитання 2

Овочі в молочному соусі рекомендують подавати до 

варіанти відповідей

смаженого мяса

тушкованого мяса

вареного мяса

Запитання 3

М'ясо з великим вмістом колагену використовують для 

варіанти відповідей

варіння, тушкування

смаження, запікання

Запитання 4

При якій температурі подають мясні гарячі страви

варіанти відповідей

65*

45*

75*

Запитання 5

Які частини яловичої туші використовують для варіння?

варіанти відповідей

вирізку

лопадкову. підлопаткову частини

ошийок

Запитання 6

у яку воду закрадають мясо при варінні

варіанти відповідей

холодну

гарячу

Запитання 7

Скільки часу прогрівають сардельки?

варіанти відповідей

15 хв

3-5 хв


7-10 хв

Запитання 8

Яка страва має три ступеня прожарки

варіанти відповідей

лангет

ромштекс

біфштекс

Запитання 9

До страв з м`яса, смаженого запанірованими порційними шматочками відносять

варіанти відповідей

котлета натуральна

котлета відбивна

антрекот

Запитання 10

Яку страву готують з додаванням солоних огірків?

варіанти відповідей

рагу

азу

крученики

Запитання 11

При якій температурі запікають м`ясні страви?

варіанти відповідей

150-160 С


220-280 С

180-200 С

Запитання 12

Втрати маси під час смаження страв з котлетної маси становлять 

варіанти відповідей

15%

30%

45%

Запитання 13

Биточки по-селянськи тушкують у

варіанти відповідей

грибному відварі

молочному соусі

червоному соусі

Запитання 14

Чим фарширують котлету по-київськи?

варіанти відповідей

густим молочним соусом

печінкою

зеленим маслом

Запитання 15

скільки часу запікають рулет з макаронами або яйцями?

варіанти відповідей

20 хв

30-40 хв

2 год

Запитання 16

В якому соусі тушкують тюфтельки?

варіанти відповідей

томатний зі сметаною

білий основний

червоний основний

Запитання 17

Ковбаски львівські панірують у:

варіанти відповідей

борошні

сухарях

подвійній паніровці

Запитання 18

Страви з дрібних шматочків мяса зберігають

варіанти відповідей

1 год

12 год

30 хв

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест