Страви з риби

Додано: 13 січня 2021
Предмет: Технології, 11 клас
Тест виконано: 48 разів
12 запитань
Запитання 1

Яку рибу варять цілою?

варіанти відповідей

Карась.

Минтай.

Судак.

Лящ.

Запитання 2

За якої температури варять рибу? 

варіанти відповідей

 85–90 °С.

130–140 °С. 

40–50 °С.

150–200 °С. 

Запитання 3

Аби визначити готовність відвареної риби, її проколюють куховарською голкою ... .

варіанти відповідей

у середній частині – має виділятися червоний сік;

у найтовщій частині – має виділятися рожевий сік;

у найтовщій частині – має виділятися прозорий сік;

у найтовщій частині – має виділятися сік коричневого кольору.

Запитання 4

Який соус подають до риби, смаженої у фритюрі? 

варіанти відповідей

Білий основний. 

Сухарний.

Цибулевий. 

Соус-майонез із корнішонами.

Запитання 5

Як розбирають рибу для смаження в тісті «кляр»?

варіанти відповідей

На філе зі шкірою та реберними кістками.

 На філе зі шкірою без кісток.

На філе без шкіри і без кісток.

На кругляки. 

Запитання 6

Щоб смажена риба не кришилася, перед смаженням рибу слід ... .

варіанти відповідей

витримати 10–15 хвилин у 3%-вому розчині оцту;

посолити за 10–15 хвилин;

витримати 20–30 хвилин у холодній воді;

скропити лимонною кислотою.

Запитання 7

Які прянощі слід додати під час варіння фаршированої риби, щоб надати їй приємного смаку?

варіанти відповідей

Шафран або лусочки цибулі.

Кориця.

Кріп.

Бад’ян.

Запитання 8

Які соуси рекомендують для жирної риби? 

варіанти відповідей

Кислуваті (томатний, цибулевий та білий).

Яєчно-масляні (польський та голландський).

Сметанні.

Грибні.

Запитання 9

За якої температури запікають рибу в жаровій шафі?

варіанти відповідей

150–180 °С.

200–210 °С. 

250–280 °С.

180–200 °С.

Запитання 10

Що слід додати під час варіння океанічної та морської риби, яка має специфічний запах і присмак?

варіанти відповідей

Базилік.

Бад’ян. 

Огірковий розсіл, кріп або свіжий солодкий перець.

Кардамон.

Запитання 11

Аби зберегти колір і консистенцію форелі під час варіння, потрібно додати ... .

варіанти відповідей

оцет;

олію;

коріння хрону і селери;

соду харчову.

Запитання 12

Внутрішні шари риби під час припускання мають прогрітися до температури не нижче ніж ... .

варіанти відповідей

60 °С;

70 °С;

80 °С;

50 °С. 

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест