Страви з яєць

Додано: 18 квітня
Предмет: Технології, 6 клас
13 запитань
Запитання 1

Дієтичними називають яйця, термін зберігання яких не перевищує

варіанти відповідей

7 діб

10 діб

25 діб

Запитання 2

Яйця, зварені "в мішечок" подають

варіанти відповідей

гарячими

холодними

холодними і гарячими

Запитання 3

В харчовому повноцінному яйці повітряна камера знаходиться

варіанти відповідей

в гострому кінці

 в тупому кінці

збоку яйця

Запитання 4

За способом теплової обробки страви з яєць поділяють на:

варіанти відповідей

варені

сирі

смажені

запечені

Запитання 5

Яйця варять в підсоленій воді для того, щоб

варіанти відповідей

 краще чистились

попередити витікання білка

не тріскалась шкаралупа

Запитання 6

Для варіння яєць без шкаралупи у воду додають

варіанти відповідей

сіль і соду

сіль і цукор

сіль і оцет

Запитання 7

При приготуванні яєчні натуральної сіль посипають на

варіанти відповідей

білок

жовток

жовток і білок

Запитання 8

Рідкі яйця варять протягом

варіанти відповідей

4,5-5 хв.

8-10 хв.

2,5-3 хв.

Запитання 9

При варінні 10 шт. яєць води беруть

варіанти відповідей

6 л

5 л

3 л

1 л

Запитання 10

За терміном зберігання яйця поділяють на

варіанти відповідей

свіжі

дієтичні

харчові

столові

Запитання 11

Яйця зварені «в мішечок» перед подаванням:

варіанти відповідей

обчищають

обчищають і не обчищають

не обчищають

Запитання 12

Для подачі зварених яєць  рідких  - використовують такий посуд:

варіанти відповідей

кокільниця

кокотниця

пашотниця

Запитання 13

 Яйця зварені без шкаралупи "пашот" подають

варіанти відповідей

тільки гарячими

тільки холодними

холодними і гарячими

при температурі 30 ºС 

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест