Супи

Додано: 3 лютого 2022
Предмет: Технології, 11 клас
Тест виконано: 197 разів
20 запитань
Запитання 1

Обов’язковою складовою частиною розсольників є ...


варіанти відповідей

Біле коріння

Огірковий розсіл.

Білоголова капуста

Огірки солоні.

Запитання 2

Нагрівання продуктів в рідині або в атмосфері насиченого водяного пару...


варіанти відповідей

Тушкування.

Варіння.

Припускання.

Брезирування.

Запитання 3

Яку солянку готують з картоплею?


варіанти відповідей

Збірна м’ясна.

По-ленінградськи.

“Домашню”.

“Донську”.

Запитання 4

На якому бульйоні готують борщ “Український”.


варіанти відповідей

Грибному.

Рибному.

Із птиці.

М’ясо-кістковому.

Запитання 5

Як нарізають картоплю для борщу флотського?


варіанти відповідей

Часточками.

Брусочками.

Кубиками.

Соломкою.

Запитання 6

В який розсольник входить білоголова капуста?


варіанти відповідей

Розсольник “Ленінградський”

Розсольник “Московський”

Розсольник “Домашній”.

Розсольник по-росошанськи.

Запитання 7

Підготовлену відтяжку для освітлення бульйону вводять ...


варіанти відповідей

В охолоджений до 30-40 С.

В киплячий бульйон.

В охолоджений до 70 С.

Запитання 8

Чим заправляють готовий борщ “Полтавський”?


варіанти відповідей

Шпиком.

Шпиком, розтертим часником.

Шпиком, розтертим з цибулею.

Часником, розтертим з сіллю.

Запитання 9

Капуста квашена для щів “Добових” тушкують ...


варіанти відповідей

1 годину.

1,5-2 години.

2-3 години.

3-4 години.

Запитання 10

Продукти призначені для супів-пюре...


варіанти відповідей

Варять

Припускають.

Тушкують.

Смажать

Запитання 11

Смажені продукти до напівготовності в невеликій кількості жиру при температурі 110-1200 С.


варіанти відповідей

Смаження основним способом.

Смаження в інфрачервоному промінні.

Пасерування

Тушкування.

Запитання 12

Для якого борщу використовують картоплю, нарізану кубиками?


варіанти відповідей

Борщ “Український”

Борщ “Флотський”

Борщ з картоплею і капустою.

Борщ “Полтавський”

Запитання 13

Супи-пюре заправляють льєзоном...


варіанти відповідей

На початку варки.

В кінці варки.

Одночасно з пасерованими овочами.

Запитання 14

Для отримання необхідної консистенції солодкі супи заправляють ...


варіанти відповідей

Желатином.

Агар-агаром.

Крохмалем.

Агароїдом.

Запитання 15

Підготовлену квашену капусту кладуть в борщ...


варіанти відповідей

На початку варіння.

В кінці варіння.

Одночасно з буряком.

Одночасно з пасерованими овочами.

Запитання 16

Прозорі супи подають з ...


варіанти відповідей

Профітролями.

Омлетом.

Кексом.

Равіолями.

Запитання 17

В куліш кладуть...


варіанти відповідей

Пшоно.

Картоплю.

Моркву.

Цибулю.

Запитання 18

Розміри шашків з капусти для борщу “Полтавського” ......


варіанти відповідей

0,3-0,5 см.

1-1,5 см.

2-2,5 см.

3-3,5 см.

Запитання 19

Для солянки “Домашньої” картоплю нарізають...


варіанти відповідей

Брусочками.

Скибочками.

Дрібним кубиками.

Середніми кубиками

Запитання 20

Для щів “Добових” овочі “морква і цибуля” нарізають...


варіанти відповідей

Соломкою.

Брусочками.

Дрібними кубиками.

Середніми кубиками.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест