Супи-пюре. Технологія приготування. правила подачі, вимоги до якості

Додано: 22 квітня 2023
Предмет: Технології, 11 клас
Тест виконано: 242 рази
10 запитань
Запитання 1

Супи-пюре  це-

варіанти відповідей

це прозорі супи, приготовлені з різних продуктів

це протерті супи, приготовлені з різних продуктів

це заправні супи, приготовлені з різних овочів

це протерті супи, приготовлені тільки з мясних продуктів

Запитання 2

Щоб часточки протертих продуктів не осіли на дно посуду і були рівномірно розподілені по всій масі в супи-пюре (за винятком супів-пюре з крупами)

варіанти відповідей

додають овочеву пасеровку і кип’ятять.

додають розведену проціджену бо­рошняну пасеровку і кип’ятять.

додають розведений крохмаль і кип’ятять.

додають набрякший желатин і не кип’ятять.

Запитання 3

Для поліпшення смаку, аромату і поживності як додатковий загусник в супах -пюре використовують 

варіанти відповідей

молочну суміш  або жирні вершки

кефір

яєчно-молочну суміш  і та молоко, або жирні вершки

яєчно-молочну суміш з жовтків і молока, або жирні вершки

Запитання 4

Заправляють суп-пюре,  щоб він набув ніжної консистенції

варіанти відповідей

мас­лом оливковим,

сметаною

мас­лом вершковим,

кокосовим маслом

Запитання 5

Загусники і масло верш­кове вводять в


варіанти відповідей

нагрітий до темпе­ратури 95 °С суп-пюре і після цього кип’ятять2 хв

охолоджений до темпе­ратури 55 °С суп-пюре і після цього не кип’ятять.

в киплячий суп-пюре

нагрітий до темпе­ратури 65 °С суп-пюре і після цього не кип’ятять

Запитання 6

 Рідка основа для крем-супу –

варіанти відповідей

овочевий або м’ясний бульйон,

м’ясний бульйон, та вершки чи молоко

вершки чи молоко, також можна використовувати трохи бульйону або води

вершки та яйця , а також можна використовувати трохи бульйону або води

Запитання 7

Біск — це суп з 

варіанти відповідей

риби

спаржі і бісквіта

морського гребінця

ракоподібних

Запитання 8

Суп-крем з гарбуза

варіанти відповідей

Очищений гарбуз нарізають часточками і припускають у молоці в закритому посуді на слабкому вогні. Масу протирають, додають молоко, доводять до кипіння, знімають  з вогню і заправляють вершками або вершковим маслом. Подають підсушені грінки окремо

Очищений гарбуз нарізають часточками і припускають у воді в закритому посуді на слабкому вогні. За 5...7 хв. до готовності додають підсушені грінки. Масу протирають, додають молоко, доводять до кипіння, знімають  з вогню і заправляють кокосовим маслом

Очищений гарбуз нарізають часточками і запікають у жаровій шафі. За 5...7 хв. до готовності додають підсушені грінки. Масу протирають, додають молоко, доводять до кипіння, знімають  з вогню і заправляють вершками або вершковим маслом

Очищений гарбуз нарізають часточками і припускають у молоці в закритому посуді на слабкому вогні. За 5...7 хв. до готовності додають підсушені грінки. Масу протирають, додають молоко, доводять до кипіння, знімають  з вогню і заправляють вершками або вершковим маслом

Запитання 9

Льєзоном супи заправляють,

варіанти відповідей

доводячи до кипіння,

не доводячи їх до кипіння,

не заправляють взагалі

не доводячи їх до кипіння, майже в холодному стані

Запитання 10

Маса однорідна, без грудочок борошна, яке заварилося, кусочків непротертих продуктів і поверхневих плівок- це

варіанти відповідей

супи заправні

холодні супи

протерті супи

солодкі супи

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест