Техн_поб_д_хл_п_31-36_ТН_5

Додано: 30 травня 2022
Предмет: Трудове навчання, 5 клас
Тест виконано: 5 разів
24 запитання
Запитання 1

Який тип енергії постачається до будинків по дротам?

варіанти відповідей

механічна

світлова

електрична

теплова

Запитання 2

Які джерела електричної енергії широко застосовують в побуті?

варіанти відповідей

біологічні

хімічні

аерологічні

термодинамічні

Запитання 3

До хімічних джерел електричної енергії відносять:

варіанти відповідей

акумулятори та батарейки

акумулятори та генератори

батарейки та вітряки

генератори та сонячні батареї

Запитання 4

До нагрівальних належать такі побутові прилади:

варіанти відповідей

духовки та пилососи

духовки та кавоварки

кавоварки та холодильники

холодильники та кондиціонери

Запитання 5

При користуванні електроприладами не можна:

варіанти відповідей

користуватись саморобними приладами

вмикати в одну розетку кілька електроприладів

торкатися мокрими руками

всі варіанти вірні

Запитання 6

Яке твердження є не вірним ?

варіанти відповідей

перед користуванням електроприладом треба прочитати інструкцію

можна користуватись тільки справними електроприладами

дозволено вмикати в одну розетку декілька потужних електроприладів

заборонено мокрими руками торкатись до увімкнених електроприладів

Запитання 7

Чому заборонено торкатись до оголених дротів ?

варіанти відповідей

через можливість короткого замкнення

через можливе припинення подачі електроенергії

через можливий вихід з ладу електроприладу

через можливість ураження електричним струмом

Запитання 8

Чому небезпечно користуватись електроприладами у вологому приміщенні ?

варіанти відповідей

це може призвести до іржавіння приладу

це може призвести до короткого замкнення в мережі та враження струмом

це може призвести до перегріву двигунів електроприладів

це може призвести до перегріву контактів електроприладу

Запитання 9

Перелік страв, закусок, десертів та інших кулінарних виробів і напоїв, запропонованих гостям називають:

варіанти відповідей

протокол

меню

перелік харчів

етикет

Запитання 10

Мистецтво підготовки столу до прийняття їжі називають:

варіанти відповідей

калібрування

сервірування

екібана

полірування

Запитання 11

Поєднання розрізнених складових частин у гармонійне єдине ціле називають:

варіанти відповідей

комплементація

комплектація

композиція

колокація

Запитання 12

Коли прийнято подавати солодкі страви ?

варіанти відповідей

перед основними стравами

до того як гості з'їдять останні страви

наприкінці обіду

разом з основними стравами

Запитання 13

Зазвичай розміщення столових приборів є таким:

варіанти відповідей

ножі розміщують знизу від тарілки лезом від неї

ножі кладуть праворуч від тарілки лезом до неї

виделки розміщують зверху від тарілки

виделки розміщують праворуч від тарілки

Запитання 14

Правила, в яких відображається належна поведінка людей у суспільстві називають:

варіанти відповідей

естетика

етикет

суспільна мораль

суспільна єдність

Запитання 15

Перелік правил щодо поведінки людей під час прийому їжі називають:

варіанти відповідей

столовою мораллю

столовою грамотністю

столовим етикетом

столовим інтелектом

Запитання 16

Під час чайного прийому необхідно:

варіанти відповідей

розмішувати чай десертною ложкою

тримати подану чашку в руці

дмухати на чай та пити з столової ложки

розмістити подану чашку на блюдці

Запитання 17

Магазин самообслуговування з торговим залом більш ніж 400 метрів квадратних та асортиментом більш ніж 5 тисяч найменувань продовольчих та не продовольчих товарів називають:

варіанти відповідей

універмаг

супермаркет

кіоск

торговельний центр

Запитання 18

Група продовольчих або не продовольчих магазинів, для яких спільним є асортимент товарів, цінова політика та фірмовий стиль у зовнішньому оформленні називають:

варіанти відповідей

торговий хаб

торгівельна площадка

торгівельна мережа

ринок

Запитання 19

При виникненні питань щодо товарів у супермаркеті необхідно звернутись до:

варіанти відповідей

охоронця

продавця-консультанта

касира

вантажника

Запитання 20

Якщо покупець виявив якийсь недолік у непродовольчому товарі то він має право на заміну чи повернення коштів впродовж:

варіанти відповідей

двох місяців

одного тижня

двох тижнів

трьох тижнів


Запитання 21

Що обов'язково повинен розміщати виробник товару на його етикетці?

варіанти відповідей

строк придатності та дату виготовлення

рекомендації щодо його застосування

колір товару

смакові якості

Запитання 22

Головним джерелом інформації про даний товар є:

варіанти відповідей

доповідна

етикетка

накладна

чек

Запитання 23

Документ, який містить всю належну інформацію про даний товар називають:

варіанти відповідей

накладна

чек

етикетка

доповідна

Запитання 24

Час, установлений виробником товару, протягом якого за умов правильного зберігання товар не втрачає своєї якості називають:

варіанти відповідей

термін придатності

термін реалізації

термін високої якості

термін свіжості

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест