Технологія хлібопекарського виробництва

Додано: 30 травня
Предмет: Технології, 10 клас
12 запитань
Запитання 1

Тривалість інтенсивного замісу тіста складає

варіанти відповідей

20-25 хв

5-7хв

10-20хв

Запитання 2

Безперервний заміс тіста зручніше використовувати:

варіанти відповідей

на невеликих пекарнях з широким асортиментом продукції

 на механізованих заводах з широким асортиментом продукції

на механізованих заводах з невеликим асортиментом продукції

Запитання 3

Яка температура найбільш сприятлива для життєдіяльності дріжджів

варіанти відповідей

40-45°C

 29-32°C

37-40°C

Запитання 4

 Біологічний спосіб розпушувания тіста використовують у виробництві

варіанти відповідей

 печива та тістечок

борошняних кондитерських виробів

хлібобулочних виробів

Запитання 5

Спиртове бродіння в заготовках припиняється при нагріванні їх до температури

варіанти відповідей

45-50 °C

29-32°C

30-35°C

Запитання 6

На виробництві тісто готують

варіанти відповідей

за складом сировини

за виробничою рецептурою

за уніфікованою рецептурою

Запитання 7

Яке допустиме відхилення від стандартної маси виробів

варіанти відповідей

±5%

 ±2,5%

10-20%

Запитання 8

Сліди від натискування пальцями на поверхню тістової заготовки повільно вирівнюються при

варіанти відповідей

 при нормальному вистоюванні

при недостатньому вистоюванні

 при надмірному вистоюванні

Запитання 9

Розчин солі додають в

варіанти відповідей

густу опару

густу закваску

тісто

Запитання 10

Які дефекти вироби мають при зменшенні кількості води в тісто

варіанти відповідей

липка м'якушка

розпливчата форма

низький об'єм, щільна м'якушки

Запитання 11

Які ознаки захворювання має п'яний хліб

варіанти відповідей

вона стає розпливчастою, слизизтою або, навпаки, малорозтяжною, короткорваною, з темним кольором і неприємним запахом. 

зовнішни ознаки відсутності

пліснява розпливається на поверхні готового виробу

Запитання 12

Які дефекти мають вироби при відсутності солі в тісті

варіанти відповідей

Хліб має розпливчату форму, слабо забарвлену скоринку.

невипечений м'якиш, темну шкоринку

неблискуча скоринка з тріщінами

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест