Технологія приготування прісного тіста та виробів з нього

22 запитання
Запитання 1

Показником якості і сорту борошна є




варіанти відповідей

 смак

 запах

 колір

Запитання 2



Тісто для вареників перед формуванням витримують





варіанти відповідей

  20-30 хв.

 40-60 хв.

 30-40 хв.

Запитання 3

Тісто для вареників розкачують товщиною




варіанти відповідей

 1-1,5 мм

 1-1,5 см

 2-3 мм

Запитання 4

Вареники формують




варіанти відповідей

 двома способами

 чотирма способами

 трьома способами

Запитання 5

 Тісто для локшини домашньої витримують перед формуванням




варіанти відповідей

 20-30 хв.

 30-40 хв.

 60 хв.

Запитання 6

Вареників на порцію подають




варіанти відповідей

 8-10 шт.

 7-8 шт.

 10-12 шт.

Запитання 7

М'ясну начинку готують




варіанти відповідей

 двома способами

 одним способом

 трьома способами

Запитання 8

Для приготування начинки ліверної печінку



варіанти відповідей

 варять

 припускають

смажать

Запитання 9

Тісто для пельменів розкачують товщиною




варіанти відповідей

 1-1,5 см

 1-1,5 мм

 3-4 мм

Запитання 10

Пельменів на порцію подають



варіанти відповідей

 14-15 шт.

 16-18 шт.


 5-8 шт.

Запитання 11

 Маса 1 штуки пельменів повинна бути




варіанти відповідей

 15-18 г

 10-15 г

 12-13 г

Запитання 12

Тісто для галушок перед формуванням витримують




варіанти відповідей

 20-30 хв.

 30-40 хв.

 50 хв.

Запитання 13

Галушки нарізують на квадратики розміром




варіанти відповідей

 3х3 см або 4х4 см

 5х5 см або 6х6 см

 6х6 см або 7х7 см

Запитання 14

Галушок на порцію подають



варіанти відповідей

 300 г


 200 г

 250 г

Запитання 15

 Локшину домашню підсушують при температурі




варіанти відповідей

 60-80°С

 30-40°C

 40-50°C

Запитання 16

Чебуреки формують у вигляді




варіанти відповідей

 півмісяця

 вушка

 трикутників

Запитання 17

Чебуреки смажать


 


варіанти відповідей

 основним способом

у фритюрі

 в жаровій шафі

Запитання 18

Чебуреків на порцію подають



варіанти відповідей

 2 шт.

 3 шт.

1 шт.

Запитання 19

До галушок подають грибний соус, на 1 порцію в кількості




варіанти відповідей

 75 г

 100 г

 50 г

Запитання 20

Скільки 3%-го оцту подають до 1 порції пельменів?




варіанти відповідей

 20 г

 25 г

 30 г

Запитання 21

Пельмені формують


 


варіанти відповідей

 двома способами

трьома способами

 одним способом

Запитання 22

Вареники з ліверною начинкою подають



 

варіанти відповідей

 з розтопленим вершковим маслом або шкварками з цибулею

 з розтопленим маслом, сметаною

з олією або підсмаженою цибулею на олії

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест