Збірник тестових завдань з«Технології приготування їжі з основами товарознавства»

«Технологія приготування супів»

Додано: 27 квітня 2020
Предмет: Технології
Тест виконано: 54 рази
10 запитань
Запитання 1

1. Заправними називають супи тому що їх:

варіанти відповідей

а) заправляють розтертим салом-шпик

б) заправляють пасерованими овочами

в) заправляють сметаною

Запитання 2

2. Гарячі супи подають при температурі:


варіанти відповідей

а) 50-55оС

б) 90-95оС

в) 75оС

Запитання 3

3. Холодні супи подають при температурі:

варіанти відповідей

а) 12-14оС

б) 20-25оС

в) 5-8оС

Запитання 4

4. Тривалість варіння кісткового бульйону (з яловичиних кісток)

варіанти відповідей

а) 1-2 години

б) 3-4 години

 в) 5-6 годин

Запитання 5

5. До заправних перших страв відносяться:

варіанти відповідей

 а) розсольники, молочні супи

б) борщі, холодні супи

в) капусняки, борщі

Запитання 6

6. Що є основною складовою борщу:

варіанти відповідей

а) капуста, буряк

б) буряк, томат

в) капуста, томат

Запитання 7

7. З яких продуктів готується відтяжна для прозорих супів:

варіанти відповідей

а) яєчний білок, морква

 б) м’ясними продуктами, білком

в) м'ясо, морква

Запитання 8

8. Яку консистенцію мають супи-пюре:

варіанти відповідей

а) пюреподібну

б) рідку

в) густу

Запитання 9

9. Рідкою основою для холодних супів є:

варіанти відповідей

а) квас, сироватка

б) бульйон, молоко

в) овочеві відвари

Запитання 10

10. Для того щоб пшоно не мало гіркий присмак його перед приготуванням:

варіанти відповідей

а) підсмажують

б) проварюють

в) обшпарюють окропом

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест