КНД-3.2 Приготування вафельного тіста та виробів з нього

Додано: 5 жовтня
Предмет: Технології, 11 клас
14 запитань
Запитання 1

Для приготування вафельного тіста для листових вафель необхідна така сировина:

варіанти відповідей

борошно, яйця, сіль, амоній, вода;   

борошно, жир, цукор, вода

борошно, яйця, сіль, сода, вода

Запитання 2

При приготуванні вафельного тіста першими збивають продукти:

варіанти відповідей

яйця, сіль, сода, вода

вода, сіль, борошно

маргарин з цукром

Запитання 3

Борошно при приготуванні вафельного прісного тіста додається

варіанти відповідей

в 1 прийом але поступово

в декілька прийомів

висипають все борошно

Запитання 4

На початковому етапі приготування вафельного тіста додають

варіанти відповідей

100% води

50% води

30 ℅ води

Запитання 5

Консистенція готового вафельного тіста

варіанти відповідей

пастоподібна;

сметаноподібна

рідка

Запитання 6

Вафельний лист випікається

варіанти відповідей

2-3хв

8-10хв

15-20 хв

Запитання 7

Прісні вафельні листи після випікання охолоджують

варіанти відповідей

склавши стосиком

на решітках по одному

використовується гарячим

Запитання 8

За вимогами до якості вафельний н/ф має такі ознаки

варіанти відповідей

листи з чіткім малюнком, колір світло-жовтий, при розломі висипається крихта

листи з пухирцями на поверхні, плямисто-жовтого кольору, консистенція пухка

листи з чіткім малюнком, колір світло-жовтий, консистенція суха, крихка

Запитання 9

Причиною прилипання вафельних листів до поверхні вафельниці може бути:

варіанти відповідей

відсутність або занижена кількість жовтків

слабка клейковина борошна

мала кількість жиру

мала кількість цукру

Запитання 10

Вафельне цукрове тісто відрізняється від прісного наявністю таких продуктів як:

варіанти відповідей

борошно, жовтки, вода

маргарин, цукор, цукрова пудра

яйця та цукор

яйця та маргарин

Запитання 11

Причиною поганої пористості і розпливчастого малюнку на поверхні вафельного н/ф може бути:

варіанти відповідей

низька температура випікання

висока температура випікання

мала кількість цукру

Запитання 12

Маргарин перед додаванням у тісто

варіанти відповідей

розтоплюють

охолоджують

не жадають взагалі

Запитання 13

Цукровий вафельний н\ф у гарячому стані має

варіанти відповідей

пластичність

крихкість

в'язкість

Запитання 14

Колір готового вафельного цукрового тіста

варіанти відповідей

світло-жовтий

світло- коричневий

жовто-коричневий

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест