Тема: «Страви з вареного, смаженого і тушкованого мяса»

Додано: 13 лютого 2021
Предмет: Технології, 11 клас
Тест виконано: 30 разів
12 запитань
Запитання 1

. Деформація шматків м’яса під час варіння обумовлена

варіанти відповідей

    денатурацією колагену в інтервалі 58-62 С

    складною побудовою перемізію

  утворенням глютину внаслідок тривалої теплової обробки

розчеплення колагенових волокон

Запитання 2

М’ясо, нарізане брусочками вагою 10-15 гр., посипане сіллю та перцем, смажать до готовності, потім додають пасеровану цибулю, томатне пюре і смажать ще 2-3хв

варіанти відповідей

 бефстроганів

піджарка

  гуляш

антрекот з цибулею

Запитання 3

Виберіть гарнір для подачі філе з соусом

варіанти відповідей

картопляне пюре

овочі припущені з жиром

 крокети картопляні

 рис відварний

Запитання 4

Тушковані м’ясні страви зберігають не більше

варіанти відповідей

30 хв.

1 год

1,5 год

2 год

Запитання 5

Напівфабрикати натуральні порційні зі свинини, телятини, баранини

варіанти відповідей

котлети відбивні, шніцель, біфштекс

духова свинина, баранина, ростбіф

котлети натуральні, ескалоп

 котлети відбивні, шніцель, ескалоп

Запитання 6

Сардельки відварюють в підсоленій киплячій воді

варіанти відповідей

3-5 хв.

7-10 хв.

10-12 хв.

1-2 хв.

Запитання 7

Виберіть частини м’якоті м’яса яловичини, які використовуються для варіння

варіанти відповідей

товстий, тонкий край, вирізка, внутрішня, бокова частина

лопатка, пружок, грудинка, бокова, зовнішня частина задньої ноги

вирізка, пружок, пахвина

лопатка, пружок,товстий, тонкий край

Запитання 8

Швидкість утворення кірочки на поверхні м’яса і втрати маси залежить від 

варіанти відповідей

попередньої обробки напівфабрикату

маси напівфабрикату з м’яса і його виду

температури смаження і температури всередині м’яса 

виду жиру, що використовують

Запитання 9

Для біфштекса з насічкою напівфабрикат готують з 

варіанти відповідей

 вирізки 

товстого краю

верхньої і внутрішньої частини

тонкого краю

Запитання 10

М'ясо великими шматками смажать в жаровій шафі, розігрітій до 

варіанти відповідей

160-180С

180-220С

200-250С

250-280С

Запитання 11

Печеня по-домашньому готується у:

варіанти відповідей

горщику

казані

сотейнику

Запитання 12

Мясні страви, смажені великими шматками, зберігають гарячими

варіанти відповідей

2 години;

3 години;

4 години.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест