6 клас Тестування "Фізична складова здоров*я" (харчування, особиста гігієна)

Додано: 25 листопада 2020
Предмет: Основи здоров’я, 6 клас
Тест виконано: 162 рази
19 запитань
Запитання 1

1. Продукти харчування містять необхідні для життя і розвитку поживні речовини: білки, жири, вуглеводи, вітаміни і мінеральні речовини. Про які поживні речовини йдеться: забезпечують організм будівельним матеріалом для клітин?

варіанти відповідей

білки

вітаміни

вуглеводи

мінеральні речовини

жири

Запитання 2

Якщо в організмі є нестача йоду,до свого раціону слід включати:

варіанти відповідей

білокачанну капусту

водорість ламінарію (морську капусту)

цвітну капусту

капусту кольрабі

Запитання 3

2. Продукти харчування містять необхідні для життя і розвитку поживні речовини: білки, жири, вуглеводи, вітаміни і мінеральні речовини. Про які поживні речовини йдеться: забезпечують організм енергією?

варіанти відповідей

жири

білки

вуглеводи

вітаміни

Запитання 4

Принципи раціонального харчування – це

варіанти відповідей

помірність

збалансованість

раціональність

помірність, різноманітність, збалансованість

Запитання 5

За умов вживання яких продуктів може виникнути харчове отруєння?

варіанти відповідей

термін реалізації яких минув

які неправильно зберігали чи обробляли

куплені на стихійних ринках

з пошкодженою упаковкою

отруйні гриби та ягоди

консерви зі вздутими кришками

всі перераховані відповіді правильні

Запитання 6

Поживні речовини в продуктах харчування це ...

варіанти відповідей

білки, жири, вуглеводи

мінеральні речовини, вітаміни

калорії

фрукти

Запитання 7

Виберіть засоби особистої гігієни

варіанти відповідей

шампунь, мило, зубна паста, гель для душу

мочалка, ножиці, вилка, тарілка, щітка для волосся

зубна щітка, рушник, помада, шампунь, зубна паста

Запитання 8

Оберіть ознаки харчового отруєння

варіанти відповідей

слабкість

біль у горлі

біль у животі

нудота

Запитання 9

Неправильне харчування може призвести до:

варіанти відповідей

  Цукрового діабету

Всі відповіді правилні

ожиріння

харчового отруєння

Запитання 10

Перші ознаки харчового отруєння — слабкість, біль у животі, пронос, нудота, блювання, підвищення температури. Вони з’являються через 2–4 години після вживання зіпсованого продукту. Як діяти за таких ознак? Дайте найбільш точну відповідь.

варіанти відповідей

При перших симптомах отруєння — викликати "швидку допомогу" 

Виконати всі перелічені пункти

До приїзду лікаря дати хворому випити 5–6 склянок підсоленої кип’яченої води.

Запитання 11

10. Купуючи продукти харчування, слід звернути увагу на

варіанти відповідей

упаковку та етикетку

дати виробництва

термін придатності

всі відповіді правильні

Запитання 12

Яка кількість прийомів їжі є оптимальною у підлітковому віці?

варіанти відповідей

1

2-3

2

3-4

Запитання 13

Найбільше йоду міститься у

варіанти відповідей

яблуках, грушах, сливах

молоко, кефір, ряжанка

рибі та морепродуктах

 капуста, горох, смородина

Запитання 14

Який вітамін сприяє зміцненню імунітету

варіанти відповідей

Д

А

С

В

Запитання 15

Яка мінеральна речовина сприяє розвитку розумових якостей і регулює функції щитоподібної залози

варіанти відповідей

Кальцій

Залізо

Натрій

Йод

Запитання 16

Які продукти харчування є основою у харчовій піраміді

варіанти відповідей

м'ясо та риба

овочі і фрукти

крупи і хілібобулочні вироби

жири і солодощі

Запитання 17

Вкажіть правила зберігання і обробки харчових продуктів

варіанти відповідей

мити, розділяти, охолоджувати, нагрівати

мити, розділяти, переробляти

мити, варити, а не смажити

Запитання 18

Щоб отримати максимальну користь від йодованої солі її потрібно

варіанти відповідей

додавати у страву перед початком її приготування

додавати у вже готову страву

зберігати у відкритій ємності

зберігати у закритій ємності

Запитання 19

Як часто слід змінювати зубну щітку

варіанти відповідей

щомісяця

1 раз на 3 місяці

1 раз на рік

1 раз на 6 місяців

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест