Одиницею вимірювання енергії є джоуль або калорія (1 кал = x Дж)
Енергетична цінність жирів – x кДж/г, білків –y кДж/г, вуглеводів –z кДж/г
Найбільш оптимальним для дорослої людини є чотириразове харчування: перший сніданок – a % калорійності їжі, другий сніданок – b %, обід – c%, вечеря – d%.
Загальний обмін підлітка зазвичай становить 170– 250 кДж на 1 кг маси тіла на добу
Нестача Магнію є однією з причин високого рівня захворювань?
Втрата всього a% води в організмі позначається сильною втомою, нездатністю працювати і навіть серйозними захворюваннями.
Для кожної людини добова потреба води індивідуальна – нам потрібно близько a мл рідини на кожен кілограм ваги
В Україні 2005 р. прийнято «Закон про ?», у якому прописані всі правила й вимоги із забезпечення населення якісною питною водою.
Норматив Алюмінію мг/дм3 за станом ВОЗу
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома