ТЕСТИ НА ТЕМУ: «Технологія приготування напівфабрикатів з риби, морепродуктів»

Додано: 26 серпня 2019
Предмет:
Тест виконано: 705 разів
12 запитань
Запитання 1

1.    Найважливішою складовою частиною м’яса риби є:

варіанти відповідей

Жири

Білки

Вуглеводи

Запитання 2

Як розморожують рибу осетрових порід, щоб зменшити втрати:  

варіанти відповідей

у воді

на повітрі ( на столі)

на повітрі ( підвішеною на гаках)

Запитання 3

Визига – це:

варіанти відповідей

хрящ, який замінює осетровим хребет

плавник на череві

вид риби

Запитання 4

Для отримання шматків кругляків нутрощі з риби видаляють через:

варіанти відповідей

розріз на череві

розріз по спинному плавнику

отвір, що утворився після видалення голови.

Запитання 5

Кісткові «жучки» в осетрових відокремлюють: 

варіанти відповідей

після пластування

після обшпарювання

після потрошіння

Запитання 6

Мета панірування:

варіанти відповідей

утворення гарної рум’яної кірочки, зменшення витікання соку

зберегти форму виробам

поліпшення смакових властивостей

Запитання 7

Льєзон – це:

варіанти відповідей

суміш сирих яєць з молоком або водою, сіль

суміш варених яєць з молоком

суміш молока з водою

Запитання 8

До складу натуральної січеної маси входять:

варіанти відповідей

хліб, філе риби, сало-шпик, сіль

філе риби, м'ясо свинини або сало-шпик, часник, сіль, перець

філе риби, часник, сіль, перець

Запитання 9

До ракоподібних належать:

варіанти відповідей

краби, креветки

омари, кальмари

мідії, устриці

Запитання 10

До молюсків належать:

варіанти відповідей

морський гребінець, раки

кальмари, устриці

морська капуста

Запитання 11

До харчових відходів відносяться:

варіанти відповідей

нутрощі, голова

шкіра, ікра

кістки, луска.

Запитання 12

Морський гребінець це :

варіанти відповідей

головоногий молюск,

двійчастий молюск,

морський рачок.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест