тестування по темі "Електромагнітне поле"

Додано: 9 листопада 2020
Предмет: Фізика, 11 клас
Тест виконано: 167 разів
7 запитань
Запитання 1

В однорідному магнітному полі знаходиться рамка, по якій починає текти струм (див. малюнок). Сила, яка діє на верхній бік рамки, спрямована

варіанти відповідей

у площину листа від нас

угору

униз

із площини листа до нас

Запитання 2

Прямолінійний провідник масою 2 кг і довжиною 0,5 м знаходиться в однорідному магнітному полі перпендикулярно до ліній індукції поля. Якої сили струм повинен проходити по ньому, щоб він висів, не падаючи? Індукція однорідного поля 10 Тл.( g = 10 м/с2 )

варіанти відповідей

4 А

2 А

0,5 А

0,25 А

Запитання 3

На малюнку зображений момент демонстраційного експерименту з перевірки правила Ленца, коли всі предмети нерухомі. Південний полюс магніту знаходиться всередині суцільного металевого кільця, але не торкається його. Коромисло з металевими кільцями може вільно обертатися навколо вертикальної опори. При висуванні магніту з кільця воно буде

варіанти відповідей

залишатися нерухомим

здійснювати коливання

віддалятися від магніту

переміщатися слідом за магнітом

Запитання 4

При рівномірній зміні сили струму від 10 до 5 А в котушці з індуктивністю 400 мГн виникає ЕРС самоіндукції 20 В. Знайти час, протягом якого відбувалася зміна сили струму.

варіанти відповідей

1 с

0,1 с

0,01 с

10 с

Запитання 5

Виток проводу знаходиться в магнітному полі, перпендикулярному площині витка, і своїми кінцями замкнутий на амперметр. Магнітна індукція поля змінюється з часом згідно з графіком на малюнку. В який проміжок часу амперметр покаже наявність електричного струму у витку?

варіанти відповідей

від 0 с до 1 с

від 1 с до 3 с

від 3 с до 4 с

в усі проміжки часу

Запитання 6

Під час переміщення провідника зі струмом в однорідному магнітному полі з індукцією 1,5 Тл на відстань 25 см, у напрямку, перпендикулярному до вектора магнітної індукції поля й нарямку струму, сила Ампера виконує роботу 380 мДж. Провідник розміщений під кутом 30° до лінії індукції. Визначте довжину активної частини провідника, якщо сила струму в ньому дорівнює 10 А.  (Введіть лише число, залишаючи один знак після коми) 

варіанти відповідей

0,2 м

0,21 м

0,202 м

0, 203 м

Запитання 7

Як зміниться підіймальна сила електромагніту, якщо повзунок реостата перемістити в напрямку, зазначеному на рисунку?

варіанти відповідей

спочатку зменшиться, а потім збільшиться

зменшиться

збільшиться

не зміниться

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест