Тушковані овочі

Додано: 1 червня 2020
Предмет: Я досліджую світ, 10 клас
Тест виконано: 33 рази
12 запитань
Запитання 1

Готові овочеві страви і гарніри зберігають ...

варіанти відповідей

 не більше 1 години  

не більше 2 годин

не більше 3 годин

не має правильної відповіді

Запитання 2

Температура подачі овочевих страв...

варіанти відповідей

55-50 0С

 55-65 0С

60-65 0С

Запитання 3

Овочі для рагу овочевого нарізають....

варіанти відповідей

соломкою

середніми кубиками

великими кубиками

часточками

Запитання 4

Для дерунів використовують картоплю...

варіанти відповідей

 відварену

сиру

припущену

запечену

Запитання 5

Що необхідно зробити, щоб дерунна маса не потемніла...

варіанти відповідей


одразу посолити

 обдати окропом

додати гарячого молока

додати тертої цибулі

Запитання 6

Якщо свіжа капустає має гіркуватий смак, що потрібно зробити з нею перед тушкуванням?

варіанти відповідей

посипати сіллю і промити

обробити оцтом


 ошпарити окропом протягом 3 - 5 хв.

замочити у холодній воді

Запитання 7

Який овоч не входить до складу овочевого рагу?

варіанти відповідей

зелений горошок консервований

 кабачки

гарбуз


капуста

Запитання 8

За видом теплової обробки розрізняють страви з овочів

варіанти відповідей

тушковані, бланшовані, теплі

варені, припущені, смажені, тушковані, запечені

тільки варені, смажені

Запитання 9

Картоплю, нарізану середніми кубиками використовують для...

варіанти відповідей

смаження основним способом

смаження у фритюрі

тушкування

Запитання 10

 Гриби мають високий вміст...

варіанти відповідей

білків

жирів

 екстрактивних речовин

Запитання 11

Отруйні гриби визначають за такою ознакою

варіанти відповідей

 цибулина, покладена в гарячий відвар грибів не змінює кольору

цибулина, покладена в гарячий відвар грибів чорніє

цибулина, покладена в гарячий відвар грибів пожовтіє

Запитання 12

Вкажіть, яку капусту не піддають тепловій обробці

варіанти відповідей

 білоголову

цвітну

червоноголову

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест