Організація обслуговування інземних гостей.

Додано: 5 листопада 2020
Предмет: Технології, 11 клас
Тест виконано: 272 рази
42 запитання
Запитання 1

Укажіть послуги готелю за тарифом напівпансіон для іноземних туристів.

варіанти відповідей

Розміщення без харчування.

Розміщення та сніданок.

Розміщення і дворазове харчування: сніданок та обід або вечеря.

Розміщення і триразове харчування: сніданок, обід та вечеря.

Запитання 2

Укажіть послуги готелю за тарифом повний пансіон для іноземних туристів.

варіанти відповідей

Розміщення без харчування. 

Розміщення та сніданок. 

Розміщення і дворазове харчування: сніданок та обід або вечеря.

Розміщення і триразове харчування: сніданок, обід та вечеря. 

Запитання 3

Від яких факторів залежать витрати на харчування іноземних туристів?

варіанти відповідей

Від класу туристичних документів. 

Від кількості туристів у групах.

Від сезону заїздів туристів. 

Від організації прискорених видів харчування у готельних комплексах.

Запитання 4

У яких закладах ресторанного господарства організовується харчування туристів за здешевленими турами?

варіанти відповідей

У ресторанах.

У кафе або їдальнях.

У піцеріях.

У барах.

Запитання 5

Як розраховуються за харчування туристи, прийняті в умовах кемпінгу?

варіанти відповідей

Готівкою.

Безготівково.

За векселями.

За гарантійними листами.

Запитання 6

Який документ регулює відносини між організаціями ресторанного господарства й туристичною фірмою?

варіанти відповідей

Акт на харчування туристів.

Лист-призначення.

Договір.

Заявка.

Запитання 7

Укажіть за скільки днів до початку обслуговування туристичні фірми надають графіки перебування туристів у заклади ресторанного господарства. 

варіанти відповідей

За 5 днів.

За 7 днів.

За 10 днів.

За 12 днів.

Запитання 8

Укажіть термін, за який туристичні фірми направляють замовлення на обслуговування груп туристів.

варіанти відповідей

Не пізніше ніж за 4 доби.

Не пізніше ніж за 3 доби.

Не пізніше ніж за 2 доби.

Не пізніше ніж за 1 добу. 

Запитання 9

Яка тривалість приймання їжі іноземними туристами для сніданку?

варіанти відповідей

15 хв

25 хв.

30 хв.

40 хв.

Запитання 10

Скільки осіб повинен обслуговувати офіціант при обслуговуванні груп туристів?

варіанти відповідей

3-5 осіб.

25-30 осіб.

20-22 особи.

10-15 осіб.

Запитання 11

Скільки осіб повинен обслуговувати офіціант при обслуговуванні індивідуальних туристів?

варіанти відповідей

Не більше 8.

Не більше 12.

Не більше 16.

Не більше 20.

Запитання 12

Як оплачується харчування груповим туристам?

варіанти відповідей

Готівкою.

Безготівково.

Векселями.

Гарантійним листом.

Запитання 13

Хто здійснює контроль за дотриманням лімітів на харчування?

варіанти відповідей

Супроводжуючий гід-перекладач.

Шеф-кухар.

Директор закладу ресторанного господарства.

Метрдотель.

Запитання 14

Укажіть строк, за який туристична фірма подає закладу ресторанного господарства заявку на харчування окремих груп туристів.

варіанти відповідей

Не пізніше ніж за 1 добу до початку обслуговування. 

Не пізніше ніж за 3 доби до початку обслуговування.

Не пізніше ніж за 5 діб до початку обслуговування.

Не пізніше ніж за 7 діб до початку обслуговування.

Запитання 15

Як розраховуються за харчування туристи, що мають індивідуальні туристичні документи у закладах ресторанного господарства готелю?

варіанти відповідей

Готівкою.

Безготівково

Готівкою і кредитними картками.

Векселями.

Запитання 16

Для туристів із якої країни перед десертом слід подавати сир, а після обіду - чорну каву?

варіанти відповідей

Угорщини.

Японії.

Фінляндії

Чехії.

Запитання 17

Туристам із якої країни можна подавати страви кавказької кухні?

варіанти відповідей

Німеччини.

Данії.

Болгарії.

Японії.

Запитання 18

Які перші страви слід пропонувати туристам із скандинавських країн?

варіанти відповідей

Рибні супи, бульйони із пиріжками, кулеб'якою, пельменями, фрикадельками, щі, борщ український, солянка м'ясна і рибна збірна, розсольник, суп з домашньою локшиною і куркою.

Пюреподібні супи, молочні супи, розсольники, супи з фрикадельками, локшиною.

Суни із дичини, овочів; супи з макаронними виробами, супипюре із м'ясних продуктів; суп-пюре із цвітної капусти. 

Суп-пюре із зеленого горошку, помідорів, птиці, дичини, суп із квасолі або гороху з грінками, суп селянський.

Запитання 19

Які другі страви слід рекомендувати туристам із Японії?

варіанти відповідей

Риба відварена та смажена з гарніром, короп запечений з грибами у сметанному соусі, біфштекс, антрекот, лангет, ескалоп з овочевим гарніром, шашлик, бефстроганов, котлети по- київськи.

Омлети, вареники ліниві, гречану розсипчасту кашу з маслом, страви із сиру.

Котлети, биточки, зрази січені, печінку тушковану з кашами; кролик в сметані.

Вареники із капустою, картоплею; качку, гуску тушковану з розсипчастою кашею, млинці з печінковим паштетом.

Запитання 20

Які другі гарячі страви люблять туристи із Румунії?

варіанти відповідей

Короп смажений, тушкований, у сметані; осетрина відварена з овочами; дичина тушкована.

Смажені вирізки, шашлики зі свинини, смажені курчата, кури, качки, гуси, омлети, страви з морепродуктів; овочеві страви. 

Страви з риби та рису, голубці з виноградним листям; овочі фаршировані.

Смажений сир зі смаженою картоплею або картопляним салатом; страви з м'яса диких тварин; сосиски, сардельки з квашеною капустою.

Запитання 21

У кухні якого народу популярні різні борошняні страви, кулеб'яки, млинчики, оладки, вареники?

варіанти відповідей

Японського.

Китайського.

В'єтнамського.

Польського.

Запитання 22

Улюбленими стравами якого народу є суп з рубцем, фляки в соусі?

варіанти відповідей

В' єтнамського.

Польського.

Норвезького.

Румунського.

Запитання 23

Які страви характерні для грецької кухні?

варіанти відповідей

Копченості, млинці з ікрою та сметаною 

Фруктові салати, страви з яєць, суп із сосисками.

Голубці з виноградним листям, фаршировані овочі.

Десерти зі свіжих фруктів, ягід та плодів, каші із пшеничної крупи, зварені на молоці.

Запитання 24

Які перші страви слід рекомендувати французам?

варіанти відповідей

Бульйони і пюреподібні супи.

Розсольники та борщі.

Холодні супи.

Десертні супи, молочні супи.

Запитання 25

Укажіть національний німецький напій

варіанти відповідей

Кава чорна з молоком.

Компот із сухофруктів.

Пиво.

Зелений чай.

Запитання 26

У якій країні найулюбленішим м'ясом є свинина?

варіанти відповідей

Японії.

В'єтнамі.

Данії.

Австрії

Запитання 27

Укажіть всесвітньо відомі продукти Швейцарії

варіанти відповідей

Кава, чай.

Сосиски, сардельки. 

Сири, шоколад.

Чорна зерниста ікра, оселедці.

Запитання 28

Які перші страви поширені в Англії?

варіанти відповідей

Розсольники, борщі. 

Солянки, молочні супи.

Холодні супи.

Бульйони і супи-пюре.

Запитання 29

Які фрукти найбільше розповсюджені в Англії?

варіанти відповідей

Персики

Сливи

Яблука

Абрикоси

Запитання 30

Який гарячий напій найбільше розповсюджений в Англії?

варіанти відповідей

Какао

Кава.

Квас.

Чай. 

Запитання 31

Коли подають сир англійцям?

варіанти відповідей

Як закуску під час обіду.

У кінці обіду до десертних вин.

Під час обіду до першої страви.

Як аперитив до шампанського.

Запитання 32

Укажіть поширені англійські страви.

варіанти відповідей

Полядвиця, м'ясні рулети

Равіолі в томатному соусі та з тертим сиром; макарони.

Біфштекси, мамалиґа, зрази.

Розсольник, молочний суп.

Запитання 33

Які іноземні туристи не їдять чорний хліб?

варіанти відповідей

Італійці.

Австрійці.

Японці.

Угорці

Запитання 34

Для якої кухнірізотто є національною стравою?

варіанти відповідей

Японської.

В'єтнамської.

Угорської.

Італійської.

Запитання 35

Які види м'яса характерні для єврейської кухні?

варіанти відповідей

Свинина, телятина

Кролик, свинина, телятина

Яловичина, баранина, кури, гуси.

Качки, дичина.

Запитання 36

Укажіть поширені страви єврейської кухні

варіанти відповідей

Макарони, різотто.

Форшмак, фаршировані гусячі шийки.

Рагу, плов.

Фондю.

Запитання 37

Якому м 'ясу надають перевагу араби?

варіанти відповідей

Свинині.

Кролику

Качкам

Баранині.

Запитання 38

Який напій подають китайцям на початку обіду?

варіанти відповідей

Каву з лимоном.

Чай ароматичний або зелений в чайниках без цукру.

Какао.

Воду мінеральну

Запитання 39

Туристи з яких країн на сніданок надають перевагу вівсяній каші на молоці з цукром, а каву п 'ють із вершками?

варіанти відповідей

Близького і Середнього Сходу.

Південної і Східної Азії.

Скандинавських країн.

Північної Америки.

Запитання 40

Який десерт люблять французи?

варіанти відповідей

Солодкі каші, східні солодощі, пудинги.

Сир, свіжі або консервовані фрукти, морозиво, чорну каву.

Запіканки, фруктові пюре, кондитерські вироби. 

Рисова каша, тости, джем.

Запитання 41

Який улюблений напій туристів із Сполучених Штатів Америки?

варіанти відповідей

Виноградний сік.

Мате (парагвайський чай)

Молоко.

Зелений чай.

Запитання 42

Який овоч не пропонують на гарнір американцям?

варіанти відповідей

Картоплю

Моркву.

Буряки.

Капусту. 

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест