УКРАЇНСЬКІ ЗЕМЛІ У СКЛАДІ АВСТРО-УГОРЩИНИ в другій половині ХІХ ст.

Тест буде в нагоді як для зрізу знань учнів із Розділу, так і в поточному оцінюванні здобувачів освіти ( під час перевірки знань, у формі швидкої перевірки, з використанням чудової функції від платформи "На Урок" " тест в реальному часі")

Додано: 11 березня 2023
Предмет: Історія України, 9 клас
Тест виконано: 79 разів
6 запитань
Запитання 1

Новою проблемою в житті західноукраїнського селянства стала певна проблема - селяни, змушені позичати гроші для сплати численних податків. Що це за проблема?

варіанти відповідей

лихварство

жибрацтво

здирництво

кріпацтво

Запитання 2

Різновид дискримінації, який полягає у фактичному чи юридичному відокремленні в межах одного суспільства тих суспільних груп, які вирізняються за расовими, тендерними, соціальними, релігійними або іншими ознаками, та в подальшому законодавчому обмеженні їхніх прав.

варіанти відповідей

Дискримінація

Федералізація

Симуляція

Сегрегація

Запитання 3

Ідеї, які сповідували старорусини, задовольняли не всіх представників українського руху, особливо молодь.

варіанти відповідей

Москвофіли

Народовці

Старорусини

Сіоністи

Запитання 4

 У розвитку української суспільно-політичної думки. У політичному русі та розвитку суспільно-політичної думки Галичини та всієї території українських земель важливу роль (1856—1916) відіграв

— письменник, учений, громадський діяч. 


варіанти відповідей

Юліан Бачинський 

Іван Франко

Михайло Павлик

Михайло Драгоманов

Запитання 5

Як і в Галичині, в українському русі Буковини утворилися дві течії: русинська (русофільська, москвофільська) і народовська (українофільська). У 70—80-ті рр. XIX ст. провідні позиції посідала .....

варіанти відповідей

русинська течія

народовська течія

обидві діяли повноправно

Запитання 6

Він різко посилив обмеження проти української культури, заборонивши ввезення книжок українською мовою, друкування й видання в Росії оригінальних українських творів та перекладів, п’єс для театральних вистав, текстів до нот, крім історичних пам’яток зі збереженням правопису оригіналу. Указ припинив діяльність громад, ліквідував Південно-Західний відділ імператорського Російського географічного товариства, установив суворий контроль над художніми творами українською мовою, які мали друкуватися російським правописом. Заборонялася діяльність театральних труп із суто українським репертуаром, українська п’єса мала йти наприкінці репертуару, після російських. Про який документ ,підписаний царем, йдеться ?

варіанти відповідей

Валуєвський циркуляр

Емський указ

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест