Узагальнення "Фізична складова здоров'я"

Додано: 8 грудня 2021
Предмет: Основи здоров’я, 9 клас
21 запитання
Запитання 1

Здоров’я – це:

варіанти відповідей

 добра фізична форма

відсутність хвороб

стан повного фізичного, психологічного і соціального благополуччя

  завжди гарний настрій

Запитання 2

Фізичне здоров'я підтримують такі складові:

варіанти відповідей

Рухова активність

Спілкування з однолітками

 Особиста гігієна

Харчування

  Читання

Відпочинок

Запитання 3

Ознакою фізичного здоров'я є:

варіанти відповідей

 доброзичливе спілкування

 раціональне харчування

читання книжок

 позитивне мислення

Запитання 4

Будь-які активності, в яких задіяно великі групи м’язів і які виконуються ритмічно в помірному темпі протягом щонайменше 10 хвилин тричі на день або 20–30 хвилин одноразово, називаються:

варіанти відповідей

аеробними

анаеробними

Запитання 5

Щоб життя відповідно до біологічних ритмів сприяло зміцненню здоров`я потрібно ...

варіанти відповідей

лягати спати щодня в один і той самий час, бажано не пізніше 22-ї години

провітрювати приміщення перед сном

 не перевантажуватися перед сном, розслабитися, виконати вправи для релаксації

  гуляти на свіжому повітрі щодня

вечеряти за дві години до сну легкими стравами

виконувати всі вищепереліченні завдання

Запитання 6

Вкажіть принципи рухової активності

варіанти відповідей

систематичність, послідовність, креативність

поступовість, навантаженість, принциповість

індивідуальність, поступовість, систематичність

Запитання 7

Які з перелічених характеристик є складовими фізичної форми людини?

варіанти відповідей

 загальна витривалість, стрункість, худорлявість, гнучкість, склад тіла

загальна витривалість, м'язова витривалість, м'язова сила, спритність, гнучкість

зріст, загальна витривалість,сила, стрункість, склад тіла

Запитання 8

Як визначити індекс маси тіла (ІМТ)?

варіанти відповідей

масу тіла помножити на зріст

 масу тіла поділити на зріст

 масу тіла поділити на зріст у квадраті

зріст подісити на масу тіла в квадраті

Запитання 9

Назви з переліченого принципи раціонального харчування

варіанти відповідей

помірність, смак, збалансованість

різноманітність, калорійність, збалансованість

 помірність, калорійність, різноманітність

 помірність, різноманітність, збалансованість

Запитання 10

Помірність означає, що....

варіанти відповідей

 правильне співвідношення груп продуктів

калорійність раціону не повинна перевищувати енергетичні затрати організму

 необхідність споживання продуктів усіх основних груп

Запитання 11

Які з перелічених хвороб виникли внаслідок незбалансованого харчування?

варіанти відповідей

 Анорексія

  ГРВІ

Діабет

Ожиріння

Туберкульоз

Ботулізм

Запитання 12

Які з перелічених правил належать до правил обробки і зберігання харчових продуктів

варіанти відповідей

мити, полоскати, витирати, варити

 мити, витирати, нарізати, заморожувати

 мити, розділяти, нагрівати, охолоджувати

Запитання 13

Ритмічні коливання процесів життєдіяльності, притаманні усім живим організмам - це

варіанти відповідей

процес еволюції

добові цикли

біологічні ритми 

 річні цикли

періоди коливань

Запитання 14

Характеристика, що вказує на енергетичні властивості продукту

варіанти відповідей

різноманітність

збалансованість

  калорійність

поживність

Запитання 15

Співвідношення поживних речовин, а також вітамінів та мінералів, що містяться у 100 г продукту - це:

варіанти відповідей

харчова цінність продукту

 енергетична цінність продукту

Запитання 16

Заходи особистої гігієни спрямовані на збереження...

варіанти відповідей

 на не поширення інфекцій

зміцнення індивідуального здоров’я 

здоров’я населення

Запитання 17

Внутрішні біоритми - це

варіанти відповідей

вологість

серцевий ритм

процеси травлення

температура повітря

Запитання 18

Енергію, що вивільняється під час перетравлювання їжі і дає змогу жити активно, вимірюють у ... .

варіанти відповідей

 кілокалоріях

кілоджоулях

  кілограмах

Запитання 19

Які продукти особливо багаті на клітковину (харчові волокна):

варіанти відповідей

молочні продукти

зелені овочі

вироби з цільного зерна

солодощі

Запитання 20

Продуктів якої харчової групи має бути найбільше в раціоні:

варіанти відповідей

фрукти та овочі

зернові продукти

молочні продукти

м"ясо і рослинні білки

солодощі

солоні закуски

Запитання 21

Що, проходячи через шлунково-кишковий тракт, прискорює процеси травлення, очищує кішківник, запобігає його розладам?

варіанти відповідей

білки

клітковина

вітаміни

вода

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест