Вищі карбонові кислоти. Мило

Додано: 23 квітня 2020
Предмет: Хімія, 9 клас
Тест виконано: 381 раз
11 запитань
Запитання 1

До вищих карбонових кислот відносяться кислоти:

варіанти відповідей

 з високою температурою кипіння

з великою кількістю карбоксильних груп

 з високим вмістом атомів Карбону у вуглеводневому ланцюзі

 з різними видами міжатомного хімічного звязку

Запитання 2

До вищих карбонових кислот відноситься:

варіанти відповідей

 етанова кислота

стеаринова кислота

щавлева кислота

мурашина кислота

Запитання 3

Чим відрізняється олеїнова кислота від стеаринової кислоти.

варіанти відповідей

наявністю подвійного зв'язку

кількістю атомів Карбону

агрегатним станом

 кількістю атомів Оксигену

Запитання 4

В чому полягає мийна дія мила?

варіанти відповідей

 в здатності руйнувати оболонку бактерій

в наявності полярної і неполярної частинок, що утворюють зв'язок молекул забрудника з водою.

в наявності речовин, які окислюють та знебарвлюють молекули забрудника

Запитання 5

вказати формулу спирту, який утворює жири:

варіанти відповідей

C3H7OH

C3H8O3

C2H5OH

CH3OH

Запитання 6

Рідкі жири на відміну від твердих містять залишки:

варіанти відповідей

 ненасичених багатоатомних спиртів 

ненасичених вищих карбонових кислот   

насичених вищих карбонових кислот  

насичених багатоатомних спиртів

Запитання 7

Яка функція не характерна для жирів?

варіанти відповідей

резервне джерело енергії

захисна

розчинники для вітамінів

ферментативна

Запитання 8

Солі якого металу є основою рідкого мила?

варіанти відповідей

Na

K

Ca

C

Запитання 9

Вказати формулу мила

варіанти відповідей

 СН3СООН

С17Н35СООNa

С17Н33СООН

С3Н8(ОН)3

Запитання 10

Який із зазначених жирів є рідким?

варіанти відповідей

курячий

баранячий

яловичий

риб'ячий

Запитання 11

Йони яких металів зумовлюють жорсткість води, що призводить до погіршення дії мила?

варіанти відповідей

Ca

K

Mg

Ba

Na

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест