Пізнавальний тест "Вивчаємо види плиток"

Гід за форматами плитки (гексагони, квадрати, луска, цегла, дерев'яшки, мозаїка, кабанчик або метро, 3D та 4D)

Предмет "МАТЕРІАЛОЗНАВСТВО",

для учнів ЗП(ПТ)О будівельного профілю

Навчальний модуль ЗПК-5 "Оволодіння основами матеріалознавства"

Додано: 13 лютого 2022
Предмет: Технології, 11 клас
Тест виконано: 73 рази
6 запитань
Запитання 1

Шестикутники або гексагони - це ідеальна форма, побудована за принципом золотого перетину. Вона зачаровує з давніх часів. Керамічні гексагони імітують все: мармур, дерево, шкіру, бетон, цемент, тканини та інші матеріали. У яких стилях застосовується така різноманітність фактур гексагонів:

варіанти відповідей

середземноморський

лофт

кантрі

мінімалізм

бароко

Запитання 2


Така оригінальна форма плитки отримала назву - луска, адже саме її і нагадує. Іноді можна зустріти назву пальмового листя. Близькість до морської та природної тематики позначилася і на колірній гамі. Ця плитка неймовірно розкішна у всіх відтінках синього, блакитного та зеленого та органічно виглядає у :

варіанти відповідей

стилі хай-тек

стилі прованс

середземноморських інтер'єрах.


стилі кантрі

Запитання 3


. Цеглини можуть бути вузькими та довгими, або широкими та короткими. Оригінально виглядають як абсолютно цегляні фактури з тріщинами та сколами, так і глянсові кольорові. Якщо раніше цеглу застосовували для зовнішнього облицювання будівель, то з популярністю якого стилю в 40-х роках 20-го століття, цегла оселилася і всередині інтер'єрів:


варіанти відповідей

кантрі

лофт

прованс

скандінавський

Запитання 4

Мозаїка - зображення зі шматочків каміння, смальти та кераміки стали витворами мистецтва та збереглися до сьогодні. А свою історію мозаїка починає ще в Месопотамії 4 тис. до нашої ери. Картинами з неї шумери прикрашали свої палаци та храми. Сьогодні фабрики пропонують мозаїку зі скла, кераміки, натурального каменю, смальти та навіть дерева. Спектр мозаїки величезний і знайшов :застосування у таких стилях:

варіанти відповідей

хай-тек, модерн, скандинавський, урбан

прованс, кантрі

індастріал, еко

 


Запитання 5

В 1900 французький дизайнер Гектор Гімар отримав замовлення на оформлення станцій паризького метро. Для оздоблення його стін придумали та реалізували концепт плитки, яку назвали – МЕТРО. Подовжені керамічні прямокутники під цеглу одразу злетіли на хвилю популярності. Це справжня плитка-мандрівниця, яку ви знайдете в метро по всьому світу, від Парижа та Лондона до Барселони та Нью-Йорка. Друга назва цієї плитки – «кабанчик». Воно пов'язане із технологією її виробництва. Коли розчин заливається у форму, утворюються два симетричні отвори, схожі на свинячий п'ятачок. Кабанчик має скошені під кутом 45 градусів краї. За рахунок цього фактурована  поверхня виглядає об'ємніше і фактурніше. Формати кабанчика варіюються від 7.5×15 см до 10×30 см. Плитка метро – найкраще рішення для стилів:


варіанти відповідей

етнічний, авангард

 

еко, мінімалізм

прованс, кантрі, скандинавський, індастріал, лофт

контемпорарі, еклектика


Запитання 6

3D та 4D плитка

Рівними плоскими поверхнями вже нікого не здивувати. У моді багатошаровість, об'єм, тривимірність. В основі 3D плитки – технології тривимірного зображення та цифровий друк, а справжню об'ємну плитку зі складними формами виготовляють за геометричною проекцією тривимірної моделі предмета. 3D та 4D колекції відтворюють будь-яку поверхню від металевих механізмів до піщаних дюн. Тривимірні форми ідеальні для:

варіанти відповідей

провансу, кантрі

скандинавського та стилю урбан


мінімалістських просторів, модерну та хай-тек


Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест