Вкажіть речовини, які є якісним реагентом на глюкозу:
До моносахаридів не належать:
Вкажіть правильну реакцію синтезу крохмалю з глюкози:
У яких продуктах харчування міститься найбільше крохмалю?
Яка з речовин має найбільшу відносну молекулярну масу:
Які функціональні групи обов'язково входять до складу всіх мономерів білка?
Які властивості проявляють амінокислоти:
Знайдіть формулу 3-амінопропанової кислоти:
Скільки пептидних зв'язків міститься в молекулі пентапептиду?
До якого типу зв'язку належить пептидний (-CO-NH-)?
Яка структура білка стабілізована водневими зв'язками?
Яка з реакцій доводить лужний характер однієї з функціональних груп амінокислоти:
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома