Вуглеводи. Глюкоза і сахароза (За підручником Григоровича)

Додано: 21 квітня 2021
Предмет: Хімія, 9 клас
Тест виконано: 391 раз
20 запитань
Запитання 1

Загальна формула вуглеводів

варіанти відповідей

СnH2n

Cn(H2O)m

СnHmOn

Cn(H2O)2n

Запитання 2

До моносахаридів належать

варіанти відповідей

глюкоза

сахароза

рибоза

галактоза

лактоза

мальтоза

дезоксирибоза

Запитання 3

Температура плавлення глюкози =

варіанти відповідей

186

146

1200

40

Запитання 4

Молекулярна формула глюкози

варіанти відповідей

С3Н8О3

С12Н22О11

С6Н12О6

С2Н6О

Запитання 5

Глюкоза у воді розчиняється

варіанти відповідей

добре

погано

практично не розчиняється

Запитання 6

Для якісної реакції на глюкозу використовують реактив

варіанти відповідей

AgNO3

концентрована H2SO4

BaCl2

Cu(OH)2

Запитання 7

6СО2 + 6Н2О = С6Н12О6 + 6О2 - це рівняння відображає

варіанти відповідей

процес фотосинтезу

синтез крохмалю

синтез глюкози у зелених листках рослин

розклад глюкози

Запитання 8

Вперше синтезував глюкозу в лабораторії лауреат Нобелівської премії

варіанти відповідей

Бутлеров

Менделєєв

Велер

Фішер

Запитання 9

Інша назва глюкози

варіанти відповідей

виноградний цукор

тростинний цукор

сорбіт

буряковий цукор

Запитання 10

В результаті молочнокислого бродіння глюкози утворюється

варіанти відповідей

етиловий спирт

оцтова кислота

молочна кислота

гліцерин

Запитання 11

Найбільша кількість чистої глюкози використовуєтья

варіанти відповідей

в медицині

в біохімічних дослідженнях

в харчовій промисловості

в хімічній промисловості

Запитання 12

Молекулярна формула сахарози

варіанти відповідей

С6Н12О6

С3Н8О3

С2Н6О

С12Н22О11

Запитання 13

ФІзичні властивості сахарози

варіанти відповідей

безбарвна кристалічна речовина, без запаху, температура плавлення 186, добре розчиняється у воді, солодка на смак

безбарвна кристалічна речовина, без запаху, температура плавлення 146⁰, добре розчиняється у воді, солодка на смак

білий порошок з характерним хрускотом, у воді не розчиняється

біла кристалічна речовина, з температурою плавлення 1200, розчинна у воді

Запитання 14

Під час нагрівання сазароза розкладається з утворенням

варіанти відповідей

мармеладу

патоки

солі

карамелі

Запитання 15

Сахароза належить до

варіанти відповідей

моносахаридів

дисахаридів

трисахаридів

полісахаридів

Запитання 16

При гідролізі сахарози утворюються

варіанти відповідей

гліцерол

глюкоза

фруктоза

мальтоза

галактоза

Запитання 17

Ізомером глюкози є

варіанти відповідей

фруктоза

сахароза

мальтоза

гліцерол

Запитання 18

У значних кількостях сахароза міститься у

варіанти відповідей

цукровому буряку

винограді

яблуках

цукровій тростині

цукровому клені

кукурудзі

Запитання 19

В промисловості глюкозу добувають

варіанти відповідей

з води і вуглекислого газу

з нафти

гідролізом целюлози

гідролізом крохмалю

із цукру

Запитання 20

Цукрову тростину Україна імпортує з

варіанти відповідей

Канади

Куби

Чилі

Бразилії

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест