Якість та безпека продуктів харчування.

Додано: 3 червня 2023
Предмет:
Тест виконано: 152 рази
10 запитань
Запитання 1

Сировина, що надходить до підприємства повинна мати супроводжувальну документацію, в якій відображені відомості про показники якості та безпеки.


варіанти відповідей

сертифікат якості

товарно-транспортну накладну

ДСТУ

ГОСТ

Запитання 2

Відповідальність за якість та безпеку готової продукції несе

варіанти відповідей

постачальник

підприємство

працівник, що виготовляв продукцію

перевізник

Запитання 3

Кодекс Аліментаріус в пере­кладі з латинської означає

варіанти відповідей

Кодекс якості

Служба безпеки харчових продуктів

Звіт про норми і правила харчових продуктів

Звід норм і правил про харчові продукти

Запитання 4

Для характеристики мікробіологічної безпеки харчової продукції в нормативних документах харчового законодавства встановлюються гігієнічні нормативи, які характеризують

варіанти відповідей

за­гальне мікробіологічне зараження

особливо небезпечні паразити

наявність загальних форм мікроорганізмів

наявність певних форм мікроорганізмів

Запитання 5

Сировина, що уражена паразитами в межах допустимих рівнів, повинна

варіанти відповідей

використовуватись без обмежень

використовуватись за вказівками виробника з певними обмеженнями

використовуватись за вказівками органів санітар­ного нагляду з певними обмеженнями

утилізуватися

Запитання 6

В Україні продаж харчових продуктів, які у своєму складі містять ГМО

варіанти відповідей

заборонено

дозволено без обмежень

слід маркувати

Запитання 7

Порядок проведення державної санітарно-гігієнічної експертизи регулюється

варіанти відповідей

законодавством України

міжнародними стандартами

Кодексом Аліментаріус

маркуванням

Запитання 8

Санітарна експертиза харчових продуктів починається з

варіанти відповідей

загального огляду продукції

ознайомлення з документами

відбору середньої проби

комплексних досліджень

Запитання 9

Аналіз небезпечних чинників і критичні точки контролю на виробництві забезпечує

варіанти відповідей

система НАССР

Європейський Парламент і Рада Європейського Союзу

система МАХ

санітарно-гігієнічна експертиза

Запитання 10

До факторів сфери розподілу, що впливають на якість продовольчих товарів, належать

варіанти відповідей

якість сировини

якість зберігання

якість споживання

якість реалізації

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест