ЯЙЦЯ, ЯЄЧНІ ПРОДУКТИ

Додано: 22 березня 2022
Предмет: Технології, 10 клас
Копія з тесту: ЯЙЦЯ, ЯЄЧНІ ПРОДУКТИ
Тест виконано: 94 рази
12 запитань
Запитання 1

До дієтичних яєць відносять яйця, які зберігаються

варіанти відповідей

понад  30 діб

у вапняному розчині

до 7 днів після знесення

понад 10 днів

Запитання 2

З якими  з допустими  дефектами яйця  використовують в кулінарії

варіанти відповідей

красюк

тріщина

тумак

кров’яне кільце

Запитання 3

Меланж – це

варіанти відповідей

збиті  жовтки

збиті заморожені білки

заморожена суміш білків і жовтків

висушена суміш жовтка і білка

Запитання 4

Яйця «в мішечок» варять

варіанти відповідей

5 - 8 хвилин

3 – 3,5 хвилин

8 – 10 хвилин

2 – 2,5 хвилин

Запитання 5

Зварене  круто яйце має верхній шар жовтка темний, тому що                     

варіанти відповідей

довго варили

тримали в гарячій воді

після варіння відразу не поклали в холодну воду

варили при бурхливому кипінні

Запитання 6

Для подачі зварених яєць  рідких  - використовують такий посуд       

варіанти відповідей

кокотниця

кокільниця

пашотниця

баранчик

Запитання 7

Яйця зварені без шкаралупи подають

варіанти відповідей

тільки гарячими

тільки холодними

холодними і гарячими

при температурі 50ºС 

Запитання 8

До складу яєчної кашки входять  такі продукти

варіанти відповідей

яйця, масло вершкове, молоко, сіль

молоко, яйця, сіль

білок яйця, молоко, вершкове масло

жовток, сіль, вода

Запитання 9

Який вид теплової обробки  використовують при приготуванні яєчної кашки

варіанти відповідей

смаження

варіння на пару

варіння на водяній бані

припускання

Запитання 10

Яке яйце плаватиме на поверхні в склянці з водою?

варіанти відповідей

дієтичне

столове

несвіже

Запитання 11

Назвіть які страви можна приготувати з яєчного порошку і меланжу


варіанти відповідей

омлет                        

яєчня натуральна

драчена

яйця зварені «в мішечок»

яйця пашот

омлет запечений

Запитання 12

Температура подачі яєчні  з томатами і твердим сиром

варіанти відповідей

10  -  12 С

80  -  85 С

65  -  75 С

40  -  50 С

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест