Задачі з діаграмою. Підготовка до ЗНО

Додано: 20 травня 2020
Предмет: Математика, 11 клас
Тест виконано: 1241 раз
12 запитань
Запитання 1

У саду ростуть 60 дерев: 28 яблунь, 20 вишень і 12 абрикос. На одній із діаграм правильно зображено розподіл дерев у саду. Укажіть цю діаграму.

варіанти відповідей
Запитання 2

На круговій діаграмі (круг поділено пунктирними лініями на рівні сектори) показано розподіл кількості столів, які продано магазином протягом місяця. Загальна кількість проданих столів за цей період становила 156. На скільки журнальних столів було продано менше, ніж письмових?

варіанти відповідей

26

39

52

65

Запитання 3

На діаграмі відображено розподіл кількості працівників фірми за віком Скільки всього працівників працює на цій фірмі?

варіанти відповідей

40

96

120

144

Запитання 4

Учень з понеділка до п'ятниці записував час (у хвилинах) який він витрачав на дорогу до школи та зі школи. На скільки хвилин у середньому дорога зі школи триваліша за дорогу до школи?

варіанти відповідей

3

4

5

6

Запитання 5

Діаграма, зображена на рисунку, містить інформацію про кількість проданих одиниць техніки в супермаркеті електроніки протягом одного кварталу. використавши дані діаграми, доберіть таке закінчення речення, щоб утворилося правильне твердження: "Більше ніж цифрових фотоапаратів, але менше ніж мобільних телефонів, у цьому супермаркеті продано..."

варіанти відповідей

і телевізорів, і відеокамер

і телевізорів, і ноутбуків

лише телевізори

лише ноутбуків

Запитання 6

У таблиці наведено дані про температуру повітря в різний час того самого дня. На графіках немає шкали (градації) температури повітря. На якому графіку правильно відображено дані, наведені в таблиці?

варіанти відповідей
Запитання 7

На діаграмі відображено інформацію про кількість відвідувачів кінотеатру на кожному із шести сеансів. Укажіть усі сеанси, на яких відвідувачів було не менше ніж 170 осіб.

варіанти відповідей

III, IV, V, VI

III, V, VI

III, V

I, II

Запитання 8

Діаграма, зображено на рисунку, містить інформацію про кількість електроенергії (у кВт. год), спожитої певною сім'єї в кожному місяці 2012 року. Користуючись діаграмою, установіть, які з наведених тверджень є правильними.

I. У грудні порівняно з липнем спожито електроенергії більше, ніж у 2 рази.

II. За всі літні місяці спожито електроенергії на 150кВт. год менше, ніж за всі весняні місяці.

III. Середньомісячне споживання електроенергії за рік є більшим за 120 кВт. год

варіанти відповідей

лише I

лише I і II

лише II і III

I, II і III

Запитання 9

На діаграмі відображено нараховану фірмою загальну суму заробітної плати усім працівникам у січні, лютому та березні 2011 року. У січні на фірмі працювали 15 співробітників, у лютому -18, а в березні -25. Як змінилася середня нарахована заробітна плата в цій фірмі в березні порівняно з січнем?

варіанти відповідей

збільшилась менше ніж на 1000 грн

збільшилась більше ніж на 1000 грн

зменшилась менше ніж на 1000 грн

зменшилась більше ніж на 1000 грн

Запитання 10

У таблиці наведено дані про кількість глядачів, які відвідали кінотеатр протягом п'яти днів тижня. На діаграмах немає шкали (градації) кількості глядачів. Визначте, на якій діаграмі правильно відображено дані, наведені в таблиці.

варіанти відповідей
Запитання 11

На діаграмі відображено дані про обсяг виробництва какао-бобів (у тис. тонн) у 2009 році в семи країнах-лідерах. Користуючись діаграмою, укажіть проміжок, якому належить значення маси какао-бобів, вирощенних у країні, що посіла у 2009 році третє місце за обсягом їх виробництва.

варіанти відповідей

⌈300;400⌉

⌈600;700⌉

⌈700;800⌉

⌈1200;1300⌉

Запитання 12

На рисунку показано жирними точками найвищу і найнижчу температури повітря кожного дня тижня з понеділка до п'ятниці в деякому місті України. По горозонталі відмічено дні тижня, а по вертикалі- температуру повітря в градусах Цельсія. У який день різниця між найвищою і найнижчою температурами повітря була найбільшою?

варіанти відповідей

понеділок

вівторок

середа

четверг

п'ятниця

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест