Загальна характеристика методів і форм обслуговування.

Додано: 24 жовтня 2021
Предмет: Технології
Тест виконано: 48 разів
10 запитань
Запитання 1

Дайте визначення поняттям «Ресторанне господарство» це...

варіанти відповідей

це організаційно-структурна одиниця у сфері ресторанного господарства, яка здійснює виробничо-торговельну діяльність

це вид економічної діяльності суб'єктів господарської діяльності щодо надання послуг для задоволення потреб споживачів у харчуванні з організацією дозвілля або без нього

це заклад (сукупність закладів), який є самостійним суб'єктом господарювання, має права юридичної особи і здійснює свою діяльність з метою одержання прибутку

Запитання 2

Дайте відповідь, які послуги входять до послуг закладів ресторанного господарства -

варіанти відповідей

– послуги з харчування;

– послуги з організації обслуговування споживачів (реалізація продукціїта організація її споживання);

– послуги з організації дозвілля;

– інформаційно-консультативні послуги;

– інші послуги.

– послуги з харчування;

– послуги з виготовлення кулінарної продукції та кондитерських виробів;

– послуги з реалізації продукції;

– послуги з організації обслуговування споживачів (реалізація продукції та організація її споживання);

– послуги з організації дозвілля;

– інформаційно-консультативні послуги;

– інші послуги.


– послуги з харчування;

– послуги з виготовлення кулінарної продукції та кондитерських виробів;

– послуги з організації дозвілля;

– інформаційно-консультативні послуги;

– інші послуги.

– послуги з реалізації продукції;

– послуги з організації обслуговування споживачів (реалізація продукції

та організація її споживання);

– послуги з організації дозвілля;

– інформаційно-консультативні послуги;

– інші послуги.

Запитання 3

Оберіть варіант розміщення столів по діоганалі

варіанти відповідей
Запитання 4

Вкажіть основні групи приміщень закладу ресторанного господарства 

варіанти відповідей

складська група 

група технічних приміщень

виробнича група

торгівельна група

адміністративно - побутова група

група технічних приміщень

торгівельна група

адміністративно - побутова група

складська група 

виробнича група

торгівельна група

складська група

виробнича група

торгівельна група

адміністративно - побутова група

складська група 

Запитання 5

Вкажіть за якими ознаками стандартів класифікують ЗРГ...

варіанти відповідей

вид економічної діяльності

потужність

методи обслуговування

стаціонарність

характер контингенту

сезонність

продукція тп послуги

торгівельно виробничі

потужність

методи обслуговування

стаціонарність

продукція тп послуги

торгівельно виробничі

вид економічної діяльності

потужність

методи обслуговування

стаціонарність

характер контингенту

сезонність

продукція тп послуги

методи обслуговування

стаціонарність

характер контингенту

сезонність

продукція тп послуги

торгівельно виробничі

Запитання 6

Дайте відповідь,що таке "Сервірування"- це...

варіанти відповідей

обслуговування офіціанти

підготовку столу до сніданку, обіду,вечері, чаю, тобто розташування посуду в особливому порядку

Розміщення столових наборів, посуду та кришталю

Запитання 7

Визначте сервіровку сніданку з запропонованих малюнків

варіанти відповідей
Запитання 8

Дайте правильну відповідь в якій послідовності потрібно сервірувати стіл...

варіанти відповідей

- розкласти прибори

- потім розмістити фужери і келихи

- згорнути і розкласти серветки,

-розставити вази з квітами, інші прикраси

- розставитипопільнички, спеції, покласти меню і карти вин.


розкласти прибори

- потім розмістити фужери і келихи

- згорнути і розкласти серветки, розставити вази з квітами.

- розставити тарілки

- розкласти прибори

- потім розмістити фужери і келихи.

- розставити тарілки

- розкласти прибори

- потім розмістити фужери і келихи

- згорнути і розкласти серветки, розставити вази з квітами, інші

прикраси,попільнички, спеції, покласти меню і карти вин.


Запитання 9

Дайте відповідбь, яким чином розкладають прибори на столі...

варіанти відповідей

справа — виделку

зліва — ложку і ніж

справа — ложку і ніж

зліва — виделку

справа — ложку і ніж, в центрі столу на підставці розташовують набори залежно від кількості місць за столом

в центрі столу на підставці розташовують набори залежно від кількості місць за столом

Запитання 10

Дайте відповідь від чого залежить розміщення меблів у залі ....

варіанти відповідей

- форми і виду меблів.

- розташування дверей, вікон, колон.

- форми приміщення;

- форми і виду меблів;

- розташування дверей, вікон, колон, тощо.

-форми приміщення

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест