Загальна характеристика сировини

Додано: 20 жовтня 2020
Предмет: Я досліджую світ, 11 клас
Тест виконано: 16 разів
10 запитань
Запитання 1

Як підготовити свіжі плоди і ягоди перед відпуском?

варіанти відповідей

перебрати, видалити плодоніжки, сміттєві домішки, ретельно промити проточною питною холодною водою.


перебрати, ретельно промити проточною питною холодною водою.

перебрати, видалити плодоніжки, ретельно промити.

видалити плодоніжки, сміттєві домішки, ретельно промити, нарізати.

Запитання 2

Як подають натуральні плоди і ягоди.


варіанти відповідей

натуральними або з цукром, рафінадний пудрою, сиропом, молоком, вершками, сметаною.


´ з цукром, рафінадний пудрою, сиропом, вершками, сметаною.


натуральними або з цукром, рафінадний пудрою, сиропом, молоком.


рафінадний пудрою, сиропом, молоком, вершками, сметаною.


Запитання 3

В якому вигляді надходять плоди та ягоди на підприємство громадського харчування?


варіанти відповідей

замороженими сухим способом (без цукру), замороженими в цукровому сиропі.


замороженими сухим способом (без цукру), замороженими в цукровому сиропі, а ягоди - також замороженими з цукром.


швидкозаморожені, сухим способом (без цукру), замороженими в цукровому сиропі, а ягоди - також замороженими з цукром.


замороженими в цукровому сиропі, а ягоди - також замороженими з цукром.


Запитання 4

Який посуд використовують для відпуску солодких страв

варіанти відповідей

пашотницю, закусочну тарілку

закусочну тарілку, блюдце

порційну сковорідку, закусочну тарілку

креманку, десертну тарілку

Запитання 5

Яка температура відпуску гарячих солодких страв

варіанти відповідей

12-15°С

20-22°С

25-30°С

50-55°С

Запитання 6

Гранична норма для жінок при частому підніманні та переміщенні вантажів

варіанти відповідей

12 кг

10 кг

7 кг

5 кг

Запитання 7

Які солодкі страви подають як гарячими, так і холодними

варіанти відповідей

налисники з варенням, печені яблука, бабки, пудинги

млинці, яблука по-київські, бабки, пудинги

налисники з варенням, яблука в тісті смажені, бабки, пудинги

морозиво, яблука в тісті смажені

Запитання 8

З якою метою додають лимонну кислоту при приготуванні желе з ягід

варіанти відповідей

для збереження кольору

для покращення смаку

для покращення запаху

для збереження смаку

Запитання 9

Як обробляють і подають лимон?

варіанти відповідей

ошпарюють, нарізають кружальцями, напівкружальцями, цукор або рафінадну пудру подають на розедці

нарізають кружальцями, напівкружальцями з цукром

ошпарюють, напівкружальцями, цукор або рафінадну пудру

нарізають кружальцями, напівкружальцями, цукор, подають на розедці

Запитання 10

Яке розморожують плоди та ягоди?

варіанти відповідей

розморожують, розкладають у креманки або вазочки, заливають теплим сиропом цукровим і 25…30 хв дають настоятися.



розморожують, через 10…15 хв їх промивають, розкладають у креманки або вазочки, заливають теплим сиропом цукровим і 25…30 хв дають настоятися.



розморожують, через 10…15 хв їх промивають, розкладають у креманки або вазочки, заливають теплим сиропом


повністю не розморожують, через 10…15 хв їх промивають, розкладають у креманки або вазочки, заливають теплим сиропом цукровим і 25…30 хв дають настоятися.


Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест