Застосування правил роздрібної торгівлі алкогольними та кондитерськими виробами

Додано: 18 травня 2020
Предмет: Технології, 10 клас
Тест виконано: 54 рази
11 запитань
Запитання 1

Як зберігають закорковані напої?

варіанти відповідей

У горизонтальному положенні з метою запобігання висихання корка

У вертикальному положенні,щоб було видно етикетку

Вертикально в ящиках,щоб дотриматись необхідної температури зберігання напоїв

Запитання 2

Ознаки браку алкогольних напоїв:

варіанти відповідей

Строк придатності яких минає

В пляшках без етикеток,з ознаками тріщин,сколювання шийки,пошкодження закорковування

не герметично закоркованих пляшках,з наявністю сторонніх та завислих частинок та каламуті

Запитання 3

Кольєретка це:

варіанти відповідей

додаткова етикетка з зазначенням року врожаю винограду,з якого виготовлено вино

колекційна марка

контретикетка

Запитання 4

Кому заборонено продаж алкогольних напоїв?

варіанти відповідей

особам,які не досягли 20 років

особам,які не досягли 18 років

Запитання 5

З якого віку працівники закладу можуть здійснювати продаж алкогольних напоїв?

варіанти відповідей

16 років

18 років

21 рік

Запитання 6

Кому необхідні професійні знання алкогольної,безалкогольної,кавової та чайної продукції?

варіанти відповідей

офіціантам та барменам

відвідувачам закладу ресторанного господарства

інструктору офіціантів

Запитання 7

Як потрібно інформувати споживачів про ціну,назву та місткість алкогольних напоїв?

варіанти відповідей

цінники,меню,прейскурант

розповідь бармена,офіціанта

Запитання 8

Цінники на алкогольні напої,які реалізують в закладі ресторанного господарства,повинні бути засвідчені:

варіанти відповідей

підписом особи,відповідальної за визначення ціни

працівником бару

Запитання 9

Перевірку якості кондитерських виробів проводять за:

варіанти відповідей

органолептичними показниками ( зовнішнім виглядом, формою,станом поверхні та глазурі, візерунком, запахом,консистенцією)

якістю маркування ,кількістю місць та вагою

терміном придатності

Запитання 10

При якій температурі зберігаються торти та тістечка?

варіанти відповідей

0 + 5

0+10

0+15

Запитання 11

Ознаки браку кондитерських виробів:

варіанти відповідей

деформовані,забруднені,з невластивим запахом,плямами на поверхні,з липкою поверхнею

підгорілі,з запахом,непромісом

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест