Застосування вуглеводів, їхня біологічна роль

Додано: 17 квітня 2020
Предмет: Хімія, 9 клас
Тест виконано: 866 разів
12 запитань
Запитання 1

Вкажіть формулу глюкози:

варіанти відповідей

С6Н12О6

6Н10О5)n

С12Н22О11

С2Н5ОН

Запитання 2

Спільна властивість жирів і вуглеводів - це реакція:

варіанти відповідей

гідрування

приєднання

гідролізу

заміщення

Запитання 3

Вкажіть ознаки, за якими крохмаль відрізняється від целюлози:

варіанти відповідей

молекули лінійні, утворюють волокна

n=10 -14 тисяч

молекулярна маса від декількох сотень до декількох тисяч

n= від декількох сотень до декількох тисяч

Запитання 4

Целюлоза є головною складовою:

варіанти відповідей

хромосом

оболонок рослинних клітин

ядер

цитоплазми

Запитання 5

Зразком майже чистої целюлози є:

варіанти відповідей

деревина

хвоя

волокна бавовни

фільтрувальний папір

Запитання 6

Папір одержують:

варіанти відповідей

з целюлози деревини

з естерів целюлози

з продуктів гідролізу целюлози

у результаті бродіння глюкози

Запитання 7

Їжу, що містить крохмаль, варять, оскільки:

варіанти відповідей

амілопектин набухає в гарячій воді

крохмаль нерозчинний у холодній воді

у гарячій воді розчиняється амілоза

продукт його гідролізу - декстрини легше засвоюються організмом

Запитання 8

Крохмаль не використовують для добування:

варіанти відповідей

харчового спирту

присипок, паст, таблеток

штучних волокон

кондитерських виробів

Запитання 9

Загальна формула вуглеводів?

варіанти відповідей

Cn(H2O)m

C6H12O6

Запитання 10

Якісна реакція на крохмаль відбувається з:

варіанти відповідей

купрум(ll) гідроксидом

О2

йодом

Запитання 11

Крохмаль і целюлоза належать до

варіанти відповідей

Моносахаридів

Дисахаридів

Полісахаридів

Запитання 12

Фільтрувальний папір це-

варіанти відповідей

целюлоза

крохмаль

сахароза

глюкоза

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест