Жири

Додано: 19 лютого
Предмет: Хімія, 9 клас
Копія з тесту: Жири
16 запитань
Запитання 1

До якого класу сполук належать жири?

варіанти відповідей

спирти

кислоти

естери

вуглеводні

Запитання 2

Жири- це

варіанти відповідей

естери гліцерину і вищих карбонових кислот

залишки стеаринової кислоти та карбонових кислот

вуглеводневі залишки з’єднані із гліцерином

Запитання 3

Укажіть фізичні властивості жирів

варіанти відповідей

легші за воду

важчі за воду

не розчиняються у воді

добре розчиняються у воді

Запитання 4

При струшуванні рідких жирів з водою утворюються

варіанти відповідей

істинні розчини

емульсії

колоїдні розчини

Запитання 5

Укажіть речовини, необхідні для утворення жирів

варіанти відповідей

метанол

гліцерол

нижчі карбонові кислоти

вуглеводні

вищі карбонові кислоти

Запитання 6

Укажіть назву процесу, що покладено в основу виробництва маргарину

варіанти відповідей

повне окиснення

заміщення

гідрування

гідроліз

Запитання 7

Жири для організму є

варіанти відповідей

носіями кисню

джерелом енергії

джерелом білків

джерелом вуглеводнів

Запитання 8

Під час лужного гідролізу жиру утворюється

варіанти відповідей

луг

кислота

мило

олія

Запитання 9

Рідкі жири перетворити на тверді можна за допомогою реакції

варіанти відповідей

гідролізу

гідрування

окиснення

нейтралізації

Запитання 10

До якого класу речовин належать мила

варіанти відповідей

спирти

солі

кислоти

естери

Запитання 11

Головними критеріями, за якими жири об’єднали в одну групу є те, що вони

варіанти відповідей

не розчиняються у воді

добре розчиняються в бензині

добре розчиняються в хлороформі

добре розчиняються в естері

Запитання 12

У яких агрегатних станах можуть перебувати жири?

варіанти відповідей

аморфні

тверді

кристалічні

рідкі

перехідні

Запитання 13

Які насичені кислоти входять до складу жиру?

варіанти відповідей

олеїнова

стеаринова

пальмітинова

лінолева

Запитання 14

Молекули рослинних жирів містять хімічні елементи:

варіанти відповідей

Натрію

Нітрогену

Оксигену

Гідрогену

Карбону

Запитання 15

Вибери правильне твердження про застосування жирів:

варіанти відповідей

використовується для надання гіркого смаку їжі

використовуються для вироблення паперу

використовують в якості оліфи

Запитання 16

Установи формулу твердого мила:

варіанти відповідей

C17H33COOH

C15H31COONa

C18H37COOK

С17H35COOH

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест