жири

Додано: 24 березня 2020
Предмет: Хімія, 9 клас
Тест виконано: 459 разів
18 запитань
Запитання 1

Обрати молекулярну формулу твердого жиру:

варіанти відповідей

 С17Н35СООNa

  С3Н5О317Н33СО)3

  С3Н5О317Н35СО)3

  С17Н35СООК

Запитання 2

Обрати молекулярну формулу рідкого жиру :

 

  

варіанти відповідей

  С17Н35СООNa

  С3Н5О317Н33СО)3

 С3Н5О317Н35СО)3

   С17Н35СООК

Запитання 3

Оберіть правильні твердження щодо жирів:

варіанти відповідей

 жири -цінне джерело енергії та вищих карбонових кислот для організму людини;

  всі жири не розчиняються у воді та легші за неї;

  всі тверді жири мають тваринне походження;

  штучні жири безпечні для людини;

Запитання 4

Суміш нерозчинних одна в одній рідин називається ...

варіанти відповідей

 емульсія

  суспензія

  піна

  розчин

Запитання 5

Які речовини утворюються при горінні жирів?

варіанти відповідей

 Водяна пара і вуглекислий газ

  Вуглекислий газ і водень

  Вуглець і перекис водню

  Гліцерин і вищі карбонові кислоти

Запитання 6

Жири - це ...

варіанти відповідей

 похідні C3H5(OH)3 і вищих карбонових кислот

  похідні CH3COOH і вищих карбонових кислот

  похідні C2H5OH і вищих карбонових кислот

  похідні гліцерину і нижчих карбонових кислот

Запитання 7

Які жири містять преважно похідні стеаринової та пальмітинової кислот?

  

варіанти відповідей

 Тваринні жири

  Рослинні жири

  Тваринні і рослинні жири

Таких жирів не існує

Запитання 8

Під час лужного гідролізу жиру утворюється

варіанти відповідей

 луг

  кислота

  мило

  олія

Запитання 9

До якого класу речовин належать мила

варіанти відповідей

 спирти

  солі

  естери

  кислоти

Запитання 10

Укажіть умови необхідні для утворення жирів:

1- етанол; 2- гліцерол; 3 - нижчі карбонові кислоти; 4 - вуглеводні; 5 - вищі карбонові кислоти

 

варіанти відповідей

 2, 5

  1,4

 3,5

  1,2

Запитання 11

Вкажіть назву рідкого жиру:

варіанти відповідей

 кокосовий

  яловичий

  кукурудзяний

  свинячий

Запитання 12

Жири для організму є:

варіанти відповідей

  джерелом води

  джерелом вуглеводів

  джерелом білків

  джерелом енергії

 носіями кисню

Запитання 13

Який тваринний жир є рідким?

варіанти відповідей

 свинячий

  риб'ячий

  гусячий

  курячий

Запитання 14

До складу яких продуктів харчування входять жири:

варіанти відповідей

 сало

  маргарин

  оливкова олія

  рис

Запитання 15

У молекулі олеїнової кислоти є один подвійний зв"язок і вісімнадцять атомів Карбону. Внаслідок її взаємодії з воднем утворюється насичена стеаринова кислота. Обчисліть і вкажіть відносну молекулярну масу стеаринової кислоти.


варіанти відповідей

 282

  284

  240

  283

Запитання 16

Які реакції не характерні для тваринних жирів:  

варіанти відповідей

 водний гідроліз  

  приєднання

  окиснення

  омилення 

Запитання 17

Для реакції омилення необхідні

варіанти відповідей

жир, вода, тепло

жир, тепло, луг

жир, вода, тепло, луг

жир, вода, мило

Запитання 18

Основний процес при добування твердого жиру

варіанти відповідей

відстоювання

фільтрування

випарювання

витоплювання

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест