Агрегатний стан рідкіх жирів пояснюється наявністю:
Виберіть хімічні властивості, які характерні для жирів:
Продуктами реакції гідролізу жирів є:
1. алкени; 2. кислоти; 3. алкани; 4. спирт; 5. альдегід
Яка хімічна формула речовини Х у схемі: жир + NaOH → мило + Х
Укажіть формулу кислоти, яка не може брати участь в утворенні жирів:
Вкажіть загальну формулу жирів:
Укажіть суму коефіцієнтів продуктів реакції горіння тристеарину:
Укажіть фізичні властивості жирів:
1. легші за воду; 2. важчі за воду; 3. не розчиняються у воді; 4. не розчиняються в полярних розчинниках; 5. тверді за нормальних умов.
Укажіть речовини, необхіжні для утворення жирів:
1. етанол; 2. гліцерол; 3. нижчі карбонові кислоти; 4. вуглеводні; 5. вищі карбонові кислоти.
Обчисліть масову частку (%) Карбона в триолеїну.
Складіть молекулярну формулу тристеарину. Обчисліть і вкажіть масу (г) даного жиру кількістю речовини 2 моль.
Як називається жир, формула якого записана?
СН2–ОСОС15Н31
|
СН–ОСОС15Н31
|
СН2ОСОС15Н31
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома