Проаналізуйте твердження
І. Всі тваринні жири (крім риб'ячого) є твердими.
ІІ. До складу рослинних жирів входять залишки ненасичених карбонових кислот.
Оберіть фізичні властивості жирів
Виберіть назву твердого рослинного жиру
Жири для організму є джерелом
Вкажіть спирт, який отримують гідролізом жирів:
Виберіть назву тваринного жиру, який за звичайних умов є рідким
Під час лужного гідролізу жиру утворюються
Жири утворюються в результаті реакції
Що таке «омилення» жиру:
Залишок якої кислоти входить до складу рідких жирів?
До якого класу відносяться жири
Для перетворення рідкого жиру у твердий використовують
Маргарин у своєму складі містить
Загальна формула жирів:
Цей процес широко використовується в харчовій промисловості для одержання маргарину, кулінарного жиру, легкого масла
Відсотковий вміст жирів в цьому продукті найвищий
Хто з перерахованих вчених вперше синтезував жир?
Укажіть речовини, що утворюються внаслідок гідролізу естерів
Яка хімічна формула речовини Х у схемі: жир + NaOH → мило + Х
До складу твердих жирів входять залишки:
У природі зустрічаються жири:
Вкажіть правильне визначення терміну «жири»:
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома