10 липня о 18:00Вебінар: Мультфільм за 5 хвилин: онлайн-сервіси для створення анімації та монтажу

Тести до теми Антуан де Сент-Екзюпері. Казка – притча «Маленький принц»

Про матеріал
Матеріал містить тести із зарубіжної літератури для 8 класу до теми "Антуан де Сент-Екзюпері. Казка – притча «Маленький принц»
Перегляд файлу

Антуан  де Сент-Екзюпері. Казка – притча «Маленький принц»

                                                  Тести

1.Казка «Маленький  принц»  була написана:

А) 1943 р.; Б)1944 р.; В) 1945 р.;

2. Твір «Маленький принц» - це духовний заповіт :

А)дітям; Б) дорослим; В) дітям і дорослим;

3. У центрі уваги казки:

А) пригоди маленького принца; Б) стосунки людей, які герой судить щирим дитячим серцем; В) розповідь про оповідача, який зустрів маленького принца;

4. У творі Екзюпері використовує:

А) алегорію; Б) антитезу; В) порівняння;

5. «Маленький принц»  за жанром - це:

А) казка - драма; Б) казка-притча; В)  казка- повість;

6. За змістом – це казка:

А) авантюрна; Б) соціальна;  В) філософська;

7.Маленький принц прилетів з планети:

А) В-611; Б) В-612; В) В-613;

8.Маленький принц мав правило: «Прибрався сам уранці – ретельно прибери і свою…»:

А) оселю; Б) постіль; В) планету;

9. На планеті Земля принц шукав:

А) батьків; Б) приятелів; В) звірів;

10. Оповідач потрапив в  аварію:

А) у пустелі; Б) у горах; В) на морі;

11. Захоплення оповідача в дитинстві:

А) малювання ; Б) музика; В) література;

12.Запасів питної води  пілот мав од сили на:

А) три  тижні; Б)два  тижні В) один тиждень;

13. Маленький принц попросив пілота намалювати:

А )лиса; Б)баранця; В) гадюку;

14. Маленький принц любив милуватися:

А) природою своєї планети; Б) сходом сонця; В) заходом сонця;

15. Кількість планет, де побував принц:

А) 5; Б) 6; В) 7;

16.За словами маленького принца, його другом міг би стати:

А) ліхтарник; Б) географ; В) король;

17.За словами лиса, щоб приручити треба бути:
А) добрим; Б) розумним; В) терплячим;

18.На Землі принц був :

А) щасливий; Б)задоволений; В) самотній;

19. Автор закликає: «Діти! Стережіться…»:

А) диких звірів; Б) баобабів; В) зміїв;

20. За словами маленького принца ,дорослі   люди дуже:

А) чудні; Б) цікаві; В) смішні;

21. Головне, як вважає лис, можна побачити ;

А) серцем; Б) очима; В) в окулярах;

22. Маленький принц говорить, що вода буває потрібна і…

А) душі; Б) очам; В) серцю;

23. Вода у казці – це символ:
А) істини; Б)краси; В) життя;

24. Екзюпері вважав, що «величезний край, з якого  ми всі прийшли», -це:

А) дитинство; Б) юність; В) космос;

Відповіді: 1А; 2В; 3Б; 4А; 5Б; 6В; 7Б; 8В; 9Б; 10А; 11А; 12В; 13Б; 14В; 15Б; 16А; 17В; 18В; 19Б; 20А; 21А; 22В; 23А; 24А;

doc
Додано
8 травня
Переглядів
301
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку