10 липня о 18:00Вебінар: Мультфільм за 5 хвилин: онлайн-сервіси для створення анімації та монтажу

Тестова робота "Білки, їх властивості"

Про матеріал
Тестова робота буде в нагоді для перевірки знань з теми "Білки, їх властивості". Також, його можна використовувати при роботі з дітьми з особливими освітніми потребами.
Перегляд файлу

Тестова робота «Білки, склад їх молекул, хімічна будова. Біологічна роль білків»

  1. Первинна структура білка – це:

А) Послідовність чергування амінокислотних залишків у поліпептидному ланцюгу даного білка.

Б) Суміш амінокислот.

В) Форма поліпептидного ланцюга у просторі.

Г) Реальна тривимірна конфігурація, якої набуває у просторі закручений у спіраль поліпеп­тидний ланцюг.

  1. Пептидний зв‘язок утворюється внаслідок:

А) Взаємодії карбоксильної та аміногрупи всередині однієї молекули.

Б) Взаємодії між аміногрупою однієї кислоти та карбоксильною групою іншої кислоти.

В) Взаємодії між аміногрупою однієї кислоти та спиртовою групою іншої.

Г) Інший варіант.

  1. Протеїни, на відміну від протеїдів, при гідролізі розпадаються:

А) На амінокислоти і речовини небілкової природи.

Б) Тільки на амінокислоти.

В) На суміш речовин неорганічної природи.

Г) Тільки на речовини небілкової природи.

  1. Вторинна структура білка – це:

А) Суміш -, -, - амінокислот.

Б) Реальна тривимірна конфігурація, якої набуває у просторі закручений у спіраль поліпептидний ланцюг.

В) Форма поліпептидного ланцюга у просторі.

Г) Послідовність чергування амінокислотних залишків у поліпептидному ланцюгу одного білка.

  1. Третинна структура білка – це:

А) Форма поліпептидного ланцюга у просторі.

Б) Послідовність чергування амінокислотних залишків у поліпептидному ланцюгу одного білка.

В) Суміш -, -, - амінокислот.

Г) Реальна тривимірна конфігурація, якої набуває у просторі закручений у спіраль поліпептидний ланцюг.

  1. Денатурація білків приводить до руйнування їх:

А) Тільки третинної структури.

Б) Вторинної і третинної структури.

В) Первинної структури.

Г) Вторинної і первинної структури.

  1. Взаємодія білків з купрум (ІІ) гідроксидом є реакцією на наявність:

А) Метильних радикалів.

Б) Пептидних зв’зків.

В) Бензольних кілець.

Г) Ковалентних зв’язків.

  1. Гідроліз білків – це:

А) Процес руйнування вторинної і третинної структури білків.

Б) Процес руйнування вторинної і третинної структури білків під впливом етанолу.

В) Процес термолізу білків з виділенням летких компонентів.

Г) Процес незворотнього руйнування первинної структури білків у кислому або лужному середовищах.

  1. Взаємодія білків з купрум (ІІ) гідроксидом має назву:

А) Біуретова реакція.

Б) Реакція нейтралізації.

В) Ксантопротеїнова реакція.

Г) Цистеїнова реакція.

  1. Виберіть явище, яке демонструє денатурацію білків.

А) Процес гідролізу з утворенням амінокислот.

Б) Процес скисання молока під впливом молочної кислоти.

В) Процес термолізу з виділенням летких компонентів.

Г) Процес незворотнього руйнування амінокислот.

  1. Взаємодія білків з концентрованою нітратною кислотою має назву:

А) Біуретова реакція.

Б) Реакція нейтралізації.

В) Ксантопротеїнова реакція.

Г) Цистеїнова реакція.

  1. До ферментів належать білки:

А) З яких будуються опорні м’язи й тканини організмів.

Б) Які транспортують поживні речовини.

В) Що каталізують хімічні процеси в живих організмах.

Г) Що забезпечують передачу інформації.

 

 

 

 

 

docx
Пов’язані теми
Хімія, 10 клас, Матеріали до уроків
Інкл
Додано
23 квітня
Переглядів
661
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку