Тестова робота «Білки, склад їх молекул, хімічна будова. Біологічна роль білків»
А) Послідовність чергування амінокислотних залишків у поліпептидному ланцюгу даного білка.
Б) Суміш амінокислот.
В) Форма поліпептидного ланцюга у просторі.
Г) Реальна тривимірна конфігурація, якої набуває у просторі закручений у спіраль поліпептидний ланцюг.
А) Взаємодії карбоксильної та аміногрупи всередині однієї молекули.
Б) Взаємодії між аміногрупою однієї кислоти та карбоксильною групою іншої кислоти.
В) Взаємодії між аміногрупою однієї кислоти та спиртовою групою іншої.
Г) Інший варіант.
А) На амінокислоти і речовини небілкової природи.
Б) Тільки на амінокислоти.
В) На суміш речовин неорганічної природи.
Г) Тільки на речовини небілкової природи.
А) Суміш -, -, - амінокислот.
Б) Реальна тривимірна конфігурація, якої набуває у просторі закручений у спіраль поліпептидний ланцюг.
В) Форма поліпептидного ланцюга у просторі.
Г) Послідовність чергування амінокислотних залишків у поліпептидному ланцюгу одного білка.
А) Форма поліпептидного ланцюга у просторі.
Б) Послідовність чергування амінокислотних залишків у поліпептидному ланцюгу одного білка.
В) Суміш -, -, - амінокислот.
Г) Реальна тривимірна конфігурація, якої набуває у просторі закручений у спіраль поліпептидний ланцюг.
А) Тільки третинної структури.
Б) Вторинної і третинної структури.
В) Первинної структури.
Г) Вторинної і первинної структури.
А) Метильних радикалів.
Б) Пептидних зв’зків.
В) Бензольних кілець.
Г) Ковалентних зв’язків.
А) Процес руйнування вторинної і третинної структури білків.
Б) Процес руйнування вторинної і третинної структури білків під впливом етанолу.
В) Процес термолізу білків з виділенням летких компонентів.
Г) Процес незворотнього руйнування первинної структури білків у кислому або лужному середовищах.
А) Біуретова реакція.
Б) Реакція нейтралізації.
В) Ксантопротеїнова реакція.
Г) Цистеїнова реакція.
А) Процес гідролізу з утворенням амінокислот.
Б) Процес скисання молока під впливом молочної кислоти.
В) Процес термолізу з виділенням летких компонентів.
Г) Процес незворотнього руйнування амінокислот.
А) Біуретова реакція.
Б) Реакція нейтралізації.
В) Ксантопротеїнова реакція.
Г) Цистеїнова реакція.
А) З яких будуються опорні м’язи й тканини організмів.
Б) Які транспортують поживні речовини.
В) Що каталізують хімічні процеси в живих організмах.
Г) Що забезпечують передачу інформації.