Тестове опитування з теми "Приготування холодних страв і закусок"

Про матеріал
Запропоновані тестові завдання дозволяють перевірити рівень засвоєння матеріалу з теми "Приготування холодних страв і закусок" на уроках теоретичного та виробничого навчання.
Перегляд файлу

Перелік запитань та відповідей

для тестового опитування з теми:

«Приготування холодних страв і закусок»

 

п/п

Запитання

Текст відповіді

Вірність

1

В якому цеху готують салати?

  • гарячому цеху
  • холодному цеху
  • овочевому цеху

-

 

+

 

-

2

Оброблену зелень зберігають:

  • менше 1 години
  • 2 години
  • 3 години

+

 

-

 

-

3

Напівфабрикати для холодних страв зберігають при температурі:

  • 6 - 12˚С
  • -2 - 2˚С
  • 2 - 8˚С

-

 

-

 

+

4

Компоненти для салатів з’єднують і заправляють:

  • безпосередньо перед реалізацією
  • за 1 годину до реалізації
  • за 2 години до реалізації

+

 

 

-

 

-

5

Заливні страви зберігають при температурі:

  • 0 - 2˚С
  • 2 - 6˚С
  • 4 - 8˚С

-

 

+

 

-

6

Заливні страви зберігають:

  • 12 годин
  • 8 годин
  • 15 годин

-

 

+

 

-

7

Як називають закусочні бутерброди?

  • канапе
  • сандвічі
  • складні

+

 

-

 

-

8

Як називають закриті бутерброди?

  • сандвічі
  •  асорті
  • канапе

+

 

-

 

-

9

Товщина нарізаних продуктів для відкритих бутербродів:

  • 2 – 3мм
  • 1 – 2мм
  • 3 – 4мм

+

 

-

 

-

10

До банкетних закусок належать:

  • бутерброди асорті, ікра порціями, риба копчена
  • канапе, кошики, валовани з різними продуктами
  • сир твердий, ковбаса копчена, балики

-

 

 

+

 

 

-

11

Салати із сирих овочів:

  • збуджують апетит і є джерелом біологічних речовин
  • регулюють діяльність шлунково-кишечного тракту
  • мають високу харчову цінність

+

 

 

 

-

 

 

 

-

 

 

12

Заправлені салати з сирих овочів підлягають реалізації протягом

  • 30 хвилин
  • 1 години
  • 15 хвилин

-

 

-

 

+

13

Заправлені салати з варених овочів підлягають реалізації протягом

  • 1 години
  • 2 години
  • 30 хвилин

-

 

-

 

+

14

В який із цих салатів додають свіжі яблука?

  • салат «Дністер»
  • салат український
  • салат зимовий

-

 

+

-

15

До якої групи салатів належить «Салат столичний»

  • салат із варених овочів
  • салат рибний
  • салат із варених овочів і птиці

-

 

-

 

+

16

До складу салату

 м’ясного зі свіжими огірками входить м’ясо…

  • свинини
  • яловичини
  • птиці

-

 

+

 

-

 

17

Солити і перчити салати необхідно…

  • під час приготування
  • в кінці приготування
  •  перед подачею

-

 

-

 

+

18

Салати прикрашають продуктами:

  • які входять до складу салатів
  •  будь-якими
  • селерою, петрушкою

+

 

 

-

 

-

19

До складу заправки салатної входять:

  • сіль, перець, сік лимона
  • сіль, цукор, перець, олія, оцет
  • сметана, сіль, перець

-

 

+

 

 

-

20

Температура подавання холодних страв і закусок:

  • 8-10°С
  • 10-12°С
  • 5-6°С

-

 

+

 

-

21

Щоб яблуко не потемніло під час приготування салату, його потрібно:

  • обдати окропом
  • збризнути лимонним соком
  • посипати цукром

-

 

+

 

-

 

doc
Додано
14 травня 2020
Переглядів
2425
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку