Тестові завдання з теми: «СМАЖЕНІ СТРАВИ З ПТИЦІ, ДИЧИНИ, КРОЛИКА»
А) 40-50%;
Б) 25-40%;
.В) 10-20%.
2. Котлети по-київськи фарширують:
А) соусом майонез;
Б) рожевим маслом;
В) вершковим маслом.
3. Тушку птиці обсмажують у жаровій шафі при температурі:
А) 150-160°;
Б) 200-220°;
В) 220-240°.
4. Термін зберігання шніцеля по-столичному:
А) 1 година;
Б) 30 хвилин;
В) 2 години.
5. Котлети по-київськи смажать у фритюрі:
А) 2-3 хвилин;
Б) 10-15 хвилин;
В) 5-7 хвилин.
6. Смажені вироби із філе птиці доводять до готовності у жаровій шафі:
А) 2-3 хвилин;
Б) 5-10 хвилин;
В) 10-15 хвилин.
7. Шніцель по-столичному панірують:
А) в білій паніровці;
Б) в білому хлібі нарізаному соломкою;
В) в борошні.
8. Тривалість смаження курчат, куріпок, рябчиків:
А) 20-30 хвилин;
Б) 50-60 хвилин;
В) 1-1,5 години.
9. Котлети паніровані панірують:
А) подвійна паніровка;
Б) сухарях;
В) льєзон, біла паніровка.
10.Котлета по-київськи має форму:
А) валика;
Б) трубочки;
В) овальної.
Правильні відповіді:
1. - Б;
2. - В;
3. - А;
4. - Б;
5. - В;
6. - А;
7. - Б;
8. - А;
9. - В;
10. - А.