Типи даних. Вказівка присвоювання.Поняття операції та виразу. Арифметичні операції

Про матеріал
Вступний урок до лінгвістичного програмування. Розробка спрямована на умови дистанційного навчанн в умовах неможливості працювати в єдиному програмному середовищі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

План уроку Повторення правил БЖД та ОП; 2. Типи даних. 3. Вказівка присвоювання. 4. Поняття операції та виразу. 5. Арифметичні операції. 6. Рефлексія. Домашнє завдання на classroom

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Гра “Так чи ні” За комп’ютером можна їсти? Відстань від екрану має бути не менше 50 см? Біля гаджета можна виставити всі іграшки? За гаджетом можна працювати лежачи? Не можна працювати з гаджетами з мокрими руками? Чи можна намагатися самостійно полагодити несправності? Час перебування за гаджетом без перерви не повинен перевищувати 25 хв?

Номер слайду 5

Народився: 1814 Помер: 1861 Давайте розрахуємо скільки років прожив Т.Г. Шевченко (47 років) (Шевченко Т.Г.)

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Гра. “Відповідність” Пройдемо за посиланням: https://learningapps.org/watch?v=p32c1t7g324 Типи даних – це своєрідні правила, що обмежують вид інформації, які можна використовувати відповідно до умов задачі

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Розглянемо задачу. Разом Коля та його сестра Леся мають вагу 600Н. Визначте масу дітей, знаючи, що Коля вдвічі важчий за Лесю.

Номер слайду 10

Оператор присвоювання — основний оператор будь-якої мови програмування. Він має синтаксис: а=в де а — ім′я змінної; в — константа, змінна або вираз того ж самого типу, що й а.

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Опера́ція (лат. operatio — дія, вплив) — дії, заходи, що виконуються за певним планом і спрямовані на вирішення якогось завдання, досягнення якоїсь мети. Ви́раз (англ. expression) — мовна конструкція для обчислення значення невідомої величини за допомогою одного або декількох операндів.

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Арифмети́чні операції над числами (основні) – додавання, віднімання, множення та ділення. Їх записують за допомогою символів « + », « – », « Ч » і « : », а також знаку рівності « = »

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Подорож на пляж. Йдемо до школи. Йдемо на риболовлю. Саджаємо картоплю Йдемо у ліс. Готуємо обід. Готуємось на бал Збираємось на каток. Сервіруємо стіл.

Номер слайду 17

ppt
Пов’язані теми
Інформатика, Презентації
Інкл
Додано
15 березня
Переглядів
29
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку