Тиждень англійської мови. Цікаві факти про свято St. Valentine's Day.

Про матеріал
Матеріал можна використати під час проведення тижня англійської мови. Ознайомити учнів з цікавими фактами свята St. Valentine's Day.
Перегляд файлу


Hello, dear boys and girls! This week is a week of English. And we’ll celebrate on the 14th of February  St. Valentine's Day. This holiday is widely celebrated not only in England but all over the world.
 

 

 

Всім привіт!Цей тиждень – тиждень англійської мови. І 14 лютого ми будемо святкувати свято всіх закоханих Сьогодні ми святкуємо День Святого Валентина! Це свято широко відзначається не тільки в Англії, але й в усьому світі.
 

 

Long ago there lived a bishop Valentine. The Emperor of Rome didn't allow his warriors, his soldiers to marry because he thought they would fight worse then, so the priest Valentine married lovers secretly.
 

Коли Римською Імперією правив імператор Клавдій II, в його армії не вистачало солдатів, і воєначальник вважав, що солдатам не варто одружуватися, інакше вони погано воюють. Тоді імператор видав указ, що забороняє легіонерам одружуватися. Але закохуватися-то солдати від цього не стали менше. Священик на ім'я Валентин став таємно вінчати легіонерів з їх коханими.
 

 

When the Emperor knew about it he ordered to take Valentine away. Valentine was arrested and sent to prison. There he fell in love with his jailer's daughter who was blind. He cured her from her illness. Before he was killed he sent his beloved a farewell love letter. The letter was read after his execution.
 

 

Як тільки про це дізнався імператор, він вирішив припинити це. Валентина засудили до страти. Валентин був закоханий в дочку тюремника. Вона була сліпа, він вилікував її. За день до страти священик написав дівчині прощального листа, де розповів про свою любов, і підписав його «Твій Валентин». Прочитано воно було вже після того, як його стратили.
 

 

Today St. Valentine's Day is the sweetest day of the year. People send and receive love postcards called valentines this day.
 

 

В День Святого Валентина люди відправляють і отримують валентинки, послання любові і дружби. Це можуть бути навіть вірші про кохання.ВІРШІ

 

А чи знаєте ви, що всі подарунки на День Святого Валентина повинні нести любовну символіку?

Прийнято дарувати або таємно надсилати червоні троянди, Валентинки, шоколад. У США, Англії, Японії в цей день ви не зустрінете жодної жінки без квіточки чи букета.

Квітковою емблемою свята святого Валентина є Червона троянда.

За легендою, вони з'явилися завдяки Афродиті, богині кохання та краси. Поспішаючи до свого коханого, вона наступила на кущ білих троянд, уколола ногу шипами, і її Божа кров пофарбувала їх у червоний колір.

 

The rose was the flower of Venus, the Roman goddess of love. Red is a color that stands for strong feelings. This is why the red rose is a flower of love.

 

Троянда – була квіткою Венери, богині кохання. Червоний колір виражає сильні почуття. Ось чому червона троянда – це квітка кохання.

 Цікаві факти про троянду.

• The rose is a symbol of secret, silence and love. The largest rosebush is the size of a football field.

 

• Роза - символ таємниці, тиші і любові. Найбільший рожевий кущ - це розмір футбольного поля.

 

• The buds of the smallest rose are the size of a grain of rice.

Бутони  маленької троянди мають розмір рисового зерна.

 

• People use roses to make parfume. You can make jam, jelly and candy from roses.

Люди використовують троянди для приготування парфумерії. Ви можете зробити джем, желе і цукерки з троянд.

 

• A white rose means "You are wonderful". A red rose says — "I love you!"

Біла троянда означає "Ти прекрасна". Червона троянда говорить - "Я люблю тебе!"

 

• A pink rose "Please, believe me!" A rose without thorns means love at the first sight.

Рожева троянда "Будь ласка, повірте мені!" Роза без шипів означає любов з першого погляду.

 

Але Червона троянда — не єдина емблема Дня закоханих. Існують інші символи свята .

 

Розповсюдженим символом у наш час є «Валентинки». До речі, найстаріша «Валентинка» зберігається в Британському музеї в Лондоні. Вона підписана Герцогом Орлеанським у 1415 році своїй улюбленій дружині. «Валентинки» — маленькі записочки один одному, в яких пишуть тільки добрі слова, сердечні привітання і найкращі побажання. За традицією, така листівка не підписується, але має бути адреса, щоб адресат зміг дізнатися, хто її автор.

І третім атрибутом є, як не дивно, шоколад. Люди дарують його один одному.

До речі, у багатьох країнах по-різному святкують День Святого Валентина. В Італії італійці вважають своїм обов'язком дарувати своїм коханим солодощі. Цей день так і називають — «Солодкий».

А ось у романтичній Данії прийнято надсилати поштою засушені білі квіти.

Але є такі країни, в яких особливо відрізняється святкування цього свята.

Наприклад, в Японії, це свято суто чоловіче. Вітають тільки чоловіків. Вважають, що коли підлегла не привітає начальника зі святом, завтра вона буде звільнена.

А Саудівська Аравія є єдиною у світі країною, де це свято офіційно заборонено. Всім магазинам країни категорично заборонено торгувати «Валентинками» та різною символікою, яка стосується цього свята. А квіткові магазини в цей день не продають червоних троянд. Тож нам із вами дуже поталанило, що ми не живемо в Саудівській Аравії та можемо вітати своїх близьких у цей день.

 

День Валентина — це день, коли можна поділитися коханням з друзями та рідними. Він також відомий, як свято закоханих. Бажаю, щоб ви відчули любов і дружбу своїх однокласників, батьків та вчителів у цей день. А також, щоб вашу любов та дружбу відчув кожен, кого ви зустрінете.

 

docx
Додано
2 січня
Переглядів
475
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку