Тиждень англійської мови зі звітом

Про матеріал
Іноді у вчителів не вистачає наснаги, фантазії та сили для щорічного складання та проведення Тижня англійської мови. До Вашої уваги розробка "Тиждень англійської мови" та невеликий звіт до нього, проведений мної та моїми колегами у грудні 2021 року. Сподіваюся комусь він стане в пригоді та трохи полегшить роботу, щодо підготовки та проведення данного заходу.
Перегляд файлу

План заходів тижня англійської мови

__.12.202_ – __.12.202_

День тижня

 

Заходи

Час, клас

Відповідальний

Понеділок

Cinema club. Перегляд і обговорення навчальних відео, мультфільмів, уривків з фільмів англійською мовою

 

Онлайн-зустріч з носієм мови «Англійська рушить кордони»

 

Веселі перерви «Dance and learn»

Згідно розкладу

 

 

клас

 

 

1-4 клас

 

Вівторок

Music Box. Розучення тематичних пісень на уроках англійської мови.

 

Інтегровані уроки: English+Maths, English+Ukrainian, English+Music, English+Science, English+Art

Згідно розкладу

 

 

Середа

Онлайн-зустріч з носієм мови

«Мої інтереси та захоплення»

 

клас

 

Четвер

Виставка стінгазет та навчальних проєктів «Цікаво про все англійською»

 

Засідання клубу «Reading is fun»

 

1-9 клас

 

 

Протягом дня

 

П’ятниця

Майстер-клас «Новорічний подарунок»

(«Special for you»)

 урок

 

Звіт про проведення тижня англійської мови

 

            В період з 06.12.2021 – 10.12.2021 в спеціальній школі № 12 проводився тиждень англійської мови.

           

            Мета:

  • формувати в учнів позитивне ставлення та інтерес до вивчення англійської мови;
  • сприяти формуванню комунікативних умінь: уміння слухати співрозмовника, реагувати на його мову, починати, підтримувати і завершувати розмову;
  • вчити застосовувати на практиці набуті знання засвоєних під час уроків;
  • тренувати та залучати учнів до підтримання діалогу;
  • формувати розуміння важливості вивчення англійської мови, як міжнародної мови спілкування;
  • вчити логічно викладати свої думки співрозмовнику та публічно виступати перед аудиторією;
  • розвивати уміння розуміти пісенний і поетичний матеріал;
  • розвивати та розширювати навички створення навчальних проєктів;
  • заохочувати учнів до роботи над собою, самоудосконалювати та поповнювати словниковий запас;
  • оволодіння знаннями про культуру та традиції англомовних країн;
  • сприяти вихованню норм поведінки у суспільстві;
  • виховувати поважне ставлення до всіх людей, різних культур та національностей.

 

           Протягом тижня були проведені такі заходи:
           У понеділок 06.12.2021 відбулося засідання Cinema club. На уроках учні переглядали навчальні відео, мультфільми, уривки з фільмів та обговорювали англійською мовою поведінку героїв, побачені явища та події.

           1-А,Б,В класи переглянули відео «Christmas vocabulary» під час якого повторили, закріпили, перевірили знання лексичних одиниць з теми «Зимові свята. Новий рік.»

           Учні 6-Б класу вчилися висловлювати власні думки, погляди з приводу побаченого та почутого. Познайомилися із давніми гаджетами та продискусували «Чи легко жити без смартфона?». Діти порівняли старі технічні засоби з новітніми, дійшли висновку – всьому свій час.

              6-А та 7-А класи мали онлайн зустріч з носієм мови. Учні спробували включитися в англомовне середовище, відчули дружнє та приязне відношення справжньої американки та британця. Діти тренувалися ставити та відповідати на запитання у реальному часі.

           Під час перерв проводилися веселі руханки «Dance and learn». Діти початкової школи не лише відпочили, а й коригували звуковимову, співаючи веселих англійських пісень, розвивали почуття ритму, спробували побути справжніми танцівниками, розвивали та коригували координацію рухів власного тіла.

 

          У вівторок 07.12.2021 вчителі підготували тематичні англійські пісні, які розучили під час уроків. Діти коригували звуковимову, сприймали на слух невідомі раніше їм пісні, вчилися співати за субтитрами.

           В продовж дня вчителі англійської мови провели інтегровані уроки: English+Maths, English+Ukrainian, English+Music, English+Science, English+Art. Деякі вчителі початкових класів та вчителі-предметники долучилися до організації та проведення нестандартних уроків. Учні були здивовані, як можна об’єднати два предмети одночасно. Уроки були цікавими, продуктивними та захоплюючими.

          У середу 08.12.2021 учні 6-Б та 8-А класів разом з вчителями зустрілися онлайн з американкою. Діти познайомилися з родиною іноземки, традиціями та захопленнями носія мови. Учні практично вчилися ставити граматично правильні запитання та логічно висловлювати власні думки. Діти розказали про свої захоплення, уподобання та родини.

           Вчителі продовжили Music Box квест – розучення англійських пісень з учнями початкових класів. Діти розвивали правильну дикцію та вміння читати за субтитрами.

         У четвер 09.12.2021 всі охочі мали можливість познайомитися з навчальними проєктами та стінгазетами «Цікаво про все англійською». Діти самостійно та колективно створили творчі розробки на теми: Our pets, School life, Animal world, Profession, Food and Drinks. Вихованці дібрали цікаву інформацію, факти про власні інтереси.

        Засідання клубу «Reading is fun» показало, що читання – це цікаво, захопливо та корисно. Діти не лише читали вже відомі казки іноземною мовою, а й познайомилися з новими, цікавими, повчальними історіями про тварин, явища природи та про захоплення.
 

 

C:\Users\Нюта\Downloads\1640783978814.jpg

 

         У п’ятницю 10.12.2021 учні 3-А, Б класів створювали новорічні вітальні листівки на майстер-класі «Special for you». Діти не лише відпочили, потрудилися, розвивали творчі здібності, фантазували, а й повторили лексику з тем: «Пори року. Зима. Зимові свята». Учні називали предмети, речі та діяльності, які виконували під час виготовлення новорічних подарунків.

          

            Мета досягнута, всі заплановані заходи проведено. Діти не лише перевірили, закріпили, поповнили знання з англійської мови, а й довели, що навчання може бути легким та цікавим.

docx
Пов’язані теми
Англійська мова, 5 клас, Виховна робота
Інкл
Додано
21 серпня 2023
Переглядів
3710
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку