Травна система людини. Їжа і продукти харчування. НУШ 5 клас
ПІБ:________________________________________________
а) вітаміни, мінерали, глюкоза б) білки, жири, вуглеводи в) вода, крупа, повітря
2. Вони створюють запас енергії в організмі, допомагають засвоювати поживні речовини
а) вуглеводи б) білки в) вода г) жири
3. Травна система людини починається з
а) шлунку б) стравоходу в) кишківника г) ротової порожнини
4. На малюнку стравохід позначений цифрою
а) 1 б) 3 в) 4 г) 9
5. Глотка позначена цифрою
а) 8 б) 4 в) 2 г) 5
6. Цифрою 1 на малюнку позначено
а) глотка б) стравохід в) шлунок г) ротова порожнина
7. Поживні речовини - це ті речовини, що мають
а) харчову цінність б) смакову цінність в) енергетичну цінність
г) насичувальну цінність
8. Улюбленою "їжею" м"язів є...
а) білки б) жири в) вуглеводи г) вітаміни
9. Забезпечують нас «паливом»...
а) жири б) білки в) вітаміни г) вуглеводи
10. Переважно солодкий смак мають...
а) вуглеводи б) жири в) мікроелементи г) білки
11. У твоєму віці довжина кишечника сягає
а) 8–9 сантиметрів б) 8-9 метрів в) 8-9 кілометрів
12. У ньому завершується розщеплення речовин їжі
А) стравоході Б) ротовій порожнині в) кишківнику
Травна система людини. Їжа і продукти харчування. НУШ 5 клас
ПІБ:________________________________________________
а) вітаміни, мінерали, глюкоза б) білки, жири, вуглеводи в) вода, крупа, повітря
2. Вони створюють запас енергії в організмі, допомагають засвоювати поживні речовини
а) вуглеводи б) білки в) вода г) жири
3. Травна система людини починається з
а) шлунку б) стравоходу в) кишківника г) ротової порожнини
4. На малюнку стравохід позначений цифрою
а) 1 б) 3 в) 4 г) 9
5. Глотка позначена цифрою
а) 8 б) 4 в) 2 г) 5
6. Цифрою 1 на малюнку позначено
а) глотка б) стравохід в) шлунок г) ротова порожнина
7. Поживні речовини - це ті речовини, що мають
а) харчову цінність б) смакову цінність в) енергетичну цінність
г) насичувальну цінність
8. Улюбленою "їжею" м"язів є...
а) білки б) жири в) вуглеводи г) вітаміни
9. Забезпечують нас «паливом»...
а) жири б) білки в) вітаміни г) вуглеводи
10. Переважно солодкий смак мають...
а) вуглеводи б) жири в) мікроелементи г) білки
11. У твоєму віці довжина кишечника сягає
а) 8–9 сантиметрів б) 8-9 метрів в) 8-9 кілометрів
12. У ньому завершується розщеплення речовин їжі
А) стравоході Б) ротовій порожнині в) кишківнику