Тренінг для вчителів

Про матеріал
Тренінг розроблений для активізації критичного та логічного мислення вчителів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тренінг для вчителів. Вечірня (змінна) школа № 20 м. Києва31.01.2024

Номер слайду 2

Ситуативне завдання № 1 До школи після уроків прийшла мама однієї з учениць і висловлює вчительці претензії, що вона називає її доньку Оленою, а не Альоною.

Номер слайду 3

Ситуативне завдання № 2 Представляючи на уроці результати виконання домашнього завдання, одна з учениць прочитала казку, списану з журналу, видаючи її за самостійно складену.

Номер слайду 4

Ситуативне завдання № 3 Класний керівник хотів, щоб його учні дотримувались порядку в класі на уроках та на перервах. З цією метою він провів з учнями декілька бесід про правила поведінки. Вихованці уважно слухали свого наставника, ставили багато запитань. Проте з часом педагог зрозумів, що ніяких змін в поведінці школярів не відбулося.

Номер слайду 5

Ситуативне завдання № 4 Домашнє завдання: дати визначення терміну «Держава». Учень здав домашнє завдання, вважаючи, що зробив його на відмінно. Його відповідь складалася з одного речення, тобто визначення з підручника. Вчитель оцінив це завдання не надто високо. Повідомивши вдома батькам оцінку за зроблене домашнє завдання — батьки обурились, бо перевіряли виконане завдання напередодні. Учень з батьками прийшли за поясненнями до вчителя з питання оцінки. Вчитель пояснює, що дана оцінка поставлена, тому що питання було не розкрите. Батьки та учень не згодні з обґрунтуванням вчителя. Який вихід з поданої ситуації?

Номер слайду 6

Ситуативне завдання № 5 Урок математики. Вчитель працює з класом. Один учень не розуміє математики взагалі. Учень відсторонений та постійно мовчить. Вчитель за результатами уроку розуміє, що учень надто відстає. Як вирішити ситуацію з учнем?

Номер слайду 7

Ситуативне завдання № 6 Учень скаржиться на прояви булінгу серед групи однокласників. Поговоривши з учнем вчитель дізнається, що група учнів на перервах чинять психологічне насильство над своїм однокласником. Дії вчителя.

Номер слайду 8

Ситуативне завдання № 7 Один з учнів запізнюється на п’ятнадцять хвилин і заходить, коли клас вже працює над завданням. Цей учень вигля­дає засмученим. Він швидко займає своє робоче місце, але не починає працюва­ти. Ваші дії.

Номер слайду 9

Ситуативне завдання № 8 Учень, який готується до вступу до ВНЗ, постійно скаржиться своєму класному керівнику на вчителя історії. Пояснюючи це тим, що вчитель під час уроків розказує історії з життя та дає подивитися мультики або фільми під час уроку. Які повинні бути дії класного керівника?

Номер слайду 10

Ситуативне завдання № 9 Здобувач освіти не зацікавлений в навчанні обґрунтовуючи це тим, що воно йому не потрібно. Він на уроках іде на контакт з вчителем, але писати або читати будь-що відмовляється. Обговорення з батьками результату не дають. Які повинні бути дії вчителя?

Номер слайду 11

Ситуативне завдання № 10 Дев’ятикласник Андрій учився абияк, на уроках був неуважний, домашніх завдань майже ніколи не виконував. Та коли в класі з'явилась вчителька Світлана Василівна, він почав ставитись до навчання інакше. Вивчивши напам'ять заданий додому вірш, Андрій зрадів, коли Світлана Василівна назвала його прізвище, а ще більше — коли вона похвалила його і оголосила, що ставить десять балів. Раптом з задньої парти пролунав суворий голос вчительки української мови Віри Григорівни: «Йому й п'яти цілком вистачить!»

Номер слайду 12

Ситуативне завдання № 11 Молодий учитель фізики Микола Тимофійович зайшов на перерві до свого кабінету, щоб підготувати до уроку прилади. Підійшовши до шаф, помітив між ними на підлозі двох учнів 11- го класу, які саме розливали вино. Щойно зібрався зробити зауваження, як почув пропозицію підтримати компанію.

Номер слайду 13

Ситуативне завдання № 12 Під час уроку в 11-му класі Ви помічаєте, що Дмитро трохи напідпитку.

Номер слайду 14

Ситуативне завдання № 13 Ви ведете урок біології, пояснюєте новий матеріал. Двері раптом відчиняються, до кабінету заходить Ваш колега. Не звертаючи уваги на Вас, він підходить до столу, щось шукає серед паперів, потім мовчки виходить. Невдовзі він повертається і продовжує пошуки.

Номер слайду 15

Ситуативне завдання № 14

pptx
Додано
5 травня
Переглядів
122
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку