Турнір знавців інформатики.

Про матеріал
Матеріал можна використовувати при проведенні позакласних заходів під час тижня інформатики. Позакласні заходи дають можливість більше зацікавити дітей предметом та спонукати до більш глубокого занурення в предмет.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Турнір знавців інформатики Підготувала: вчитель інформатики Безсмертна Людмила Григорівна

Номер слайду 2

Конкурс розминка

Номер слайду 3

ДОМАШНЄ ЗАВДАННЯ «Історія сірої мишки»

Номер слайду 4

ХУДОЖНИКІВ Давайте виберемо від кожної команди по 2 художники, які за 15 хвилин в графічному редакторові створять малюнок по темі «Мій клас».

Номер слайду 5

РЕДАКТОРІВ В текстовому редакторові завантажено вірш, в якому переставлені рядки. На жаль, вірш було зіпсовано злим комп'ютерним вірусом. Зараз ви, як майбутні комп'ютерні генії, допоможете відтворити вірш Тараса Шевченка «Думи, мої думи…».

Номер слайду 6

Конкурс-гра

Номер слайду 7

Чи вірите ви, що можна до материнської плати одного комп'ютера під'єднати жорсткий магнітний диск іншого комп'ютера і зробити так, щоб на першому комп'ютері були як би два жорсткі магнітні диски?

Номер слайду 8

Чи вірите ви, що у Великобританії є міста Вінчестер, Адаптер і Дігітайзер?

Номер слайду 9

Чи вірите ви, що були перші моделі персональних комп'ютерів, в яких був відсутній жорсткий магнітний диск?

Номер слайду 10

Чи вірите ви, що операційна система Windows допускає, щоб в одній папці знаходилися файли з іменами список.doc і Список.doc?

Номер слайду 11

Чи вірите ви, що засновник і глава фірми Microsoft Біл Гейтс не здобув вищої освіти?

Номер слайду 12

Чи вірите ви, що операційна система Windows допускає, щоб на одному диску знаходилися два файли з абсолютно однаковими іменами?

Номер слайду 13

Чи вірите ви, що якщо вміст двох файлів об'єднати в одному файлі, то розмір файлу, що вийшов, може бути менше суми розмірів двох вихідних файлів.

Номер слайду 14

Чи вірите ви, що після операції, званою дефрагментацією, об'єм вільного місця на диску стане більше?

Номер слайду 15

КАПІТАНІВ

Номер слайду 16

Музичний конкурс Написати слова з інформатики, які містять ноти (5 хв.)

Номер слайду 17

Жаргон — мова якої-небудь об'єднаної загальними інтересами групи, що містить багато слів і виразів, відмінних від спільної мови. Для кожного з представлених комп'ютерних жаргонізмів приведені три визначення, з яких йому відповідає лише одне. Необхідно вказати це визначення. Комп’ютерні жаргонізми

Номер слайду 18

1.«Винт» — це: а) вентилятор охолоджування процесора; б) регулювальник яскравості монітора; в) жорсткий магнітний диск 2. «Кулер» — це: а) вентилятор охолоджування процесора; б) покупець комп'ютера; в) користувач комп'ютера. 3. «Корінь» — це: а) каталог, в який не вкладені інші каталоги; б) каталог, який не вкладений в інші каталоги; в) місце в каталозі (спеціальної області оперативної пам'яті). Комп’ютерні жаргонізми

Номер слайду 19

Комп’ютерні жаргонізми 4. «Логін» — це: а) ім'я користувача; б) пароль; в) ім'я програми. 5. Слот – це: а) кабель для з’єднання системного блоку комп’ютера з принтером. б) роз’єм розширення на материнскій платі. в) Структура даних, яка працює за принципом «першим увійшов – останнім вийшов». 6. Спікер – це: а) звуковой сигнал на комп’ютері б)  звуковая карта. в) динамк в комп’ютері

Номер слайду 20

Комп’ютерні жаргонізми 7. «Залізо» — це: а) сукупність апаратних засобів комп'ютера; б) корпус системного блоку комп'ютера; в) жорсткий магнітний диск 8. Мама — це: а) основна частина програми; б) материнська плата; в) шина даних. 9. Юзер — це: а) програміст, що "зламує" чужі програми; б) адміністратор комп'ютерної мережі; в) користувач комп'ютера. 10. Рама — це: а) материнська (системна) плата комп'ютера; б) корпус системного блоку комп'ютера; в) оперативна пам'ять комп'ютера

Номер слайду 21

КОДУВАННЯ АРУТАЇВАЛК КОМЛЯПЮ’ЮЛЯТЕРЛЯ Розшифрувати тексти повідомлень і способи їх кодування.

Номер слайду 22

Ребус — загадка, в якій слова, що розгадуються, зображено у вигляді комбінації малюнків з літерами та іншими знаками. Слово "ребус" латинського походження (лат. rebus, за допомогою речей, "Non verbis sed rebus" - "Не словами, а за допомогою речей"). Зародився ребус у Франції в XV столітті, а перший друкований збірник ребусів був виданий у Франції в 1582 році, складений він був Этьеном Табуро. Завдання — розгадайте ребуси.

Номер слайду 23

КОНКУРС ВБОЛІВАЛЬНИКІВ

Номер слайду 24

Підсумок турніру

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Муляр Оксана Володимирівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
До підручника
Інформатика 8 клас (Ривкінд Й.Я., Лисенко Т.І., Чернікова Л.А., Шакотько В.В.)
Додано
18 листопада 2019
Переглядів
1561
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку