Тваринний і рослинний світ Південної Америки

Про матеріал
Тварини заселяють усі яруси тропічного лісу. Тут панує царство павуків і комах. На деревах живе багато різноманітних мавп і птахів. Тільки в тропічних лісах Південної Америки живе найдовша змія — анаконда, а також її головний ворог — ягуар
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Тварини заселяють усі яруси тропічного лісу. Тут панує царство павуків і комах. На деревах живе багато різноманітних мавп і птахів. Тільки в тропічних лісах Південної Америки живе найдовша змія — анаконда, а також її головний ворог — ягуар. Анаконда Ягуар

Номер слайду 3

Колібрі Гарпій

Номер слайду 4

Цей маленький хижак полює на дрібних гризунів та жаб, любить поживитися пташиними яйцями. Ласка – найменший хижак у світі, її вага рідко перевищує 40г.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Швидконогого білого красеня з величними рогами можна спостерігати на трав’янистих гірських схилах.

Номер слайду 7

Малими ведмедики грізлі дуже симпатичні. Але в дорослому віці можуть стати смертельною загрозою для людини, особливо, якщо вона розізлить їх.

Номер слайду 8

Особливий представник сімейства куницевих. Ці, здалека милі створіння, насправді є малими хижаками. Найчастіше зустрічаються у зоні листяних лісів. Харчуються хребетними тваринами.

Номер слайду 9

Небезпечний річковий хижак вміє добре маскуватися. Навіть якщо він ситий, навряд чи пропустить можливість черговий раз поласувати, якщо трапиться слушна нагода.

Номер слайду 10

Величний птах нині на суворому обліку. Побачити його можна переважно на території Мексики.

Номер слайду 11

Для тайги характерними є хвойні і дрібнолисті породи. Особливістю американської тайги є те, що листяні породи зустрічаються навіть у північних районах зони. Особливо багаті видами дерев і чагарників темнохвойні ліси тихоокеанського гористого узбережжя.

Номер слайду 12

Названа на честь одного індіанського племені. Досягає понад 100м у висоту і 9м в діаметрі. Живе понад 2000 р. Шишки невеликі, до 3 см у довжину. Дерево здатне відростати з пня. Деревина дуже цінна.

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Орхідеї Какао Папайя

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Зустрічається в умовах помірного і субтропічного клімату з достатнім зволоженням. Листя дещо нагадує кленове, але замість п’яти зубців має шість. Квіти дуже схожі на справжні тюльпани. Найхарактерніше забарвлення – жовтувате з оранжевим вкрапленням.

Номер слайду 17

Номер слайду 18

ppt
Додано
29 квітня 2019
Переглядів
1000
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку