Твір на тему : "Ступінь відповідальності людини за людей, які від неї залежать ( за твором Оскара Уальда "Портрет Доріана Грея")"

Про матеріал
Твір на тему : "Ступінь відповідальності людини за людей, які від неї залежать" призначений для опранювання на уроках зарубіжної літератури.
Перегляд файлу

Твір

Ступінь відповідальності людини за людей , які від неї залежать(за твором Оскара Уальда «Портрет Доріана Грея)

Кожна людина відповідальна за свої слова , вчинки , дії та людей , які від неї залежать. Проблему відповідальності порушив Оскар Уальд у романі « Портрет Доріана Грея». Головний герой твору – гарний молодий хлопець Доріан Грей. У нього був друг – художник Безіл , що малював його портрет. Одного разу до Безіла завітав лорд Генрі , який , побачивши портрет Доріана , хоче з ним познайомитись. А все тому , що на портреті він побачив незвичайної краси бездумного юнака ,якому захотів передати свою філософію життя – гедонізм. Це означає , що людина повинна діяти так , щоб отримувати задоволення від життя. І ось , поспілкувавшись із лордом Генрі , Доріан робить такі страшні речі, яких до цього ніколи не робив. Він зустрічається з дівчиною , яку кохає , але потім , через вплив нового приятеля , ображає її , і вона вчиняє самогубство. Вбиває свого найкращого друга Безіла , який намагався зупинити його на хибному шляху.

Колись Доріан Грей загадав таке бажання , щоб з часом старів лише його портрет , а він сам був завжди молодим та гарним. Тому всі його вчинки відобразилися на портреті , на якому він перетворився на страшне чудовисько. Побачивши це , головний герой забиває у портрет ножа , тим самим вбиває самого себе. Хотів знищити портрет , а знищив своє життя…

На мою думку , відповідальним за все це все-таки є лорд Генрі, який направив юного хлопця на хибний шлях. Саме під його впливом Доріан Грей знищив себе і своє життя , як морально , так і фізично.

 

docx
Додано
27 грудня 2021
Переглядів
1134
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку