Твір "Нікополь-золота перлина"

Про матеріал
Конкурсна робота з української мови до Дня народження рідного міста. написаний дівчиною, що належить до категорії тимчасово переміщених осіб
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Творча робота«Нікополь – туристична перлина»Виконала учениця 8 класу. КЗ «НСЗШ № 1 ім. О. Коваля»Ільгова Олена Керівник Косова Ольга Володимирівна 2015-2016 навчальний рік

Номер слайду 2

День народження буває лише один раз на рік. Нікополь святкує його вже триста шістдесят сьомий рік. Я живу тут зовсім нетривалий час і дуже звикла до нього. У мене з'явилося багато друзів та знайомих. Місто полонило мене затишними вулицями, веселими дитячими майданчиками, а ще добрими та відданими своїй справі людьми. Недаремно Нікополь називають краєм пˈяти Січей. Саме на землях Нікопольського краю знаходилось п’ять із семи козацьких Січей.

Номер слайду 3

На моїй маленькій батьківщині у місті Єнакієве зараз чутно брязкіт зброї - там йде війна. Мені разом з батьками довелося покинути рідну домівку і переїхати до Нікополя. Я дуже допитлива і, прочитавши статі в газетах, відвідавши цікаву екскурсію в краєзнавчому музеї, дізналася, що небесним покровителем міста є святий великомученик Нікіта. На честь нього день народження міста святкують у четверту неділю вересня.

Номер слайду 4

Нікополь – справжня туристична перлина. Кожна вуличка, наче розповідає свою історію, дерева шепочуть казки, а хвилі Каховського водосховища ховають таємницю Нікопольської Атлантиди. Особливо вразив мене герб міста. На ньому зображено козака з шаблею у правій руці. Золотий вершник мчить над двома срібними хвилястими смугами. Над ним розмістилися золоті восьмипроменеві зірки, обабіч яких дугою розходяться срібні, кожна з яких менша за попередню. Цей символ свідчить про звˈязок історії міста з добою козацтва.

Номер слайду 5

У 1648 році на нікопольській землі у Микитинській Січі Богдана Хмельницького було обрано гетьманом війська Запорозького. Звідси отаман Іван Сірко успішно вів у бій козацьке військо проти турків та татар. На цій землі знайшли відому на весь світ золоту скіфську пектораль, тут майже рік була ставка Нестора Махна. Тут, у Нікополі, народився Осип Шор – прототип легендарного літературного персонажу Остапа Бендера. Нікопольський край - Перша гетьманська столиця і унікальна українська вольниця, що має величезний потенціал для розвитку туризму.

Номер слайду 6

Нікополь – дуже гарне, сповнене історичних цікавинок місто. В моєму серці відведено куточок для нього. Звичайно, я мрію про те, що війна скінчиться, і я разом з родиною зможу повернутися до Єнакієва. Тільки Нікополь назавжди буде глибоко схованим у моєму серці, як місто перемоги , де проходить частина мого дитинства. Я буду рада розповісти всім знайомим, наскільки цікаве і насичене історичними памˈятками це місто.

pptx
Пов’язані теми
Етика, Виховна робота
Додано
27 жовтня 2019
Переглядів
2546
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку