Творчий проект «Виготовлення дитячої розвивальної книжки.»

Про матеріал

познайомити учнів з видами розвивальних книжок, матеріалами та інструментами які використовують для виготовлення дитячої розвивальної книжки;

навчити учнів виготовляти дитячу розвивальну книжку;

виховувати естетичний смак.

Перегляд файлу

                                     Міністерство науки та освіти України

 Новгород –Сіверська державна гімназія імені К.Д.Ушинського

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Творчий проект

«Виготовлення дитячої розвивальної книжки.»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                        Виготовила учениця 11 класу

                                                                                         Хотимченко Олена

 

 

 

 

 

І. Організаційно-підготовчий етап

Обґрунтування вибору проекту.

  Я отримала завдання виготовити дитячу розвиваючу книжку

Сьогодні в дитячих магазинах можна зустріти величезну кількість різних розвиваючих іграшок. Однак не всіх батьків влаштовує або їх ціна, або якість. Так і хочеться, щоб подібна іграшка послужила довше, не набридала малюкові.

 Існує альтернатива покупним іграшкам – речі, зроблені своїми руками.  Такі іграшки мають безліч переваг, які відсутні у їх покупних аналогів.

По-перше, подібну річ можна буде скільки завгодно разів видозмінювати. Ваша іграшка буде рости разом з дитиною.

 По-друге, це буде дешевше, ніж постійно купувати малюкові нові речі.

 А ще, в подібний предмет ви зможете вкласти частинку вашої душі, вашої любові до крихті. Граючи, він буде оточений вашою турботою про нього.

 Яку розвиваючу іграшку можна запропонувати для дитини, щоб вона була цікавою, корисною, та й видозмінювалася, у міру того як росте малюк? Зшийте йому розвиваючу активну книжку. Якщо ви зробите її особливої конструкції, де листочки можна виймати і вкладати нові, то ваша задумка прослужить дуже довго і багато чому навчить юного дослідника.

  Книжка  повинен відповідати наступним вимогам:

  • матеріал для виготовлення – доступний за ціною;
  • кольорова гамма  витримана в яскравих тонах;
  • техніка виконання – аплікація.

Одним із позитивних моментів є ще й те, що виготовляти ці книжки  можуть люди з обмеженими можливостями, які втратили слух та здатність вільно пересуватися, адже над їх створенням можна працювати і вдома.

ІІ. Конструкторський етап

Остаточно все обміркувавши і порадившись з учителем щодо наявності необхідних інструментів і матеріалів, я вирішила обрати найоптимальніший варіант книжки, дотримуючись певних пропорцій.

Що необхідно приготувати для вашої саморобки?

 Нам знадобляться тканини різної фактури і забарвлення, термічні аплікації, синтепон, флізелін, що шарудять матеріали (целофанові пакети), липучки, гудзики, картон і кольоровий папір, шнурки, гумки, загалом, знадобиться все, що допоможе нам у творчій задумом.

Подивіться в ваших шафах і заначка – швидше за все, що купувати щось ще для того, щоб пошити книжку, вам і не доведеться.

 Для початку продумайте ескіз вашої книжки, намалюйте задумане на папері, після чого приступайте до роботи з тканиною. Також визначіться з її розміром.

 Для того щоб книжку можна було розібрати і додати нові сторінки, на кожен листочок пришийте петельки, або зробіть в них отвори. Тепер всю конструкцію можна буде зібрати на стрічку, або гардинові кільця.

 

 

 

 

 

                                                     Вироби – аналоги

М"які розвиваючі книжки в Тернополе - изображение 1           купить Мяка розвиваюча книжечка Моя перша поварена книга Brіght Starts

 

             Фото 1                                                                  Фото 2

 

          купить Развиваюча книжка Моє Перше Знайомство - WHERE DO I LIVE BOOK                      купить Книжка Cotoons  Smoby

             Фото 3                                                                        Фото 4

 

 

Крім того, книжка , виготовлена  за даним проектом, буде чудовим дарунком, який створюватиме затишок та приноситиме  радість.

За конструкцією книжка  має дуже елегантний дизайн, витрата матеріалу незначна і для його виготовлення буде потрібно небагато часу. А отже, і собівартість буде невисокою.

 

ІІІ. Технологічний етап

На технологічному етапі я здійснюю безпосереднє виготовлення сувеніру, тобто виконую певні технологічні операції. При  цьому використовую нитки необхідні матеріали.  У сторіночки потрібно буде вкласти шар синтепону, щоб зробити їх м’якими, а в обкладинку можна помістити картон і одна буде щільною. Маленькі деталі проклейте флізеліном і пристрочите до фону зигзагом. Великі малюнки просто виріжте з тканини і пришити тим же швом. Якщо ви хочете, щоб окремі елементи були опуклі, то залиште невеликий отвір і наповніть їх синтепоном.

Для того щоб спорудити «пересувні» елементи, потрібно вирізку, проклеєну флізеліном, пристрочити до клаптика тканини, наповнити синтепоном, вирізати по контуру, і прикріпити на липучку. Таким чином, можна зробити сторінку з елементами, які можна переміщати (зоряне небо, сонечко з хмаринками, цифри, букви …).

 Можна зробити активну сторінку, прикріпивши вирізки шнурком до сторіночці і пришивши мотузочку за яку можна тягнути і відпускати картинки. За допомогою подібної технології можна виготовити сторінку-акваріум з «плаваючими» рибками, або квіткове поле, де будуть «пурхати» метелики.

Для розвитку дрібної моторики зробіть сторінку-шнурівку. Для цього прикріпіть картинку взуття з дірочками, через які можна всиляти шнурок.

 Зробіть сторіночку з кишенькою або кошелечки на гудзику – нехай малюк вчиться застібати і розстібати його. У кишеньку можна покласти ключик на ниточці.

 На деяких сторінках пришийте шурхіт елементи, або в самі листи можна вкласти целофан. Можна зробити яку або картинку об’ємною і наповнити її целофаном. За такою методикою можна зробити вирізку-травичку, яка піднімається, а за нею сидить жучок. Подібна гра приверне увагу дитини, допоможе у розвитку дрібної моторики.

 Можна зробити сторінку-будиночок, в якій все буде відкриватися-закриватися, а фігурки за віконцями, дверцями можуть ходити один до одного в гості (елементи на липучках). Також ви можете прикріпити зріз верхівки з пластикової пляшки з шийкою, на яке можна накручувати кришечку.

 Зробіть сторіночку з геометричними фігурками різних кольорів (коло, квадрат, трикутник).

 Сторінка, на якій нашита блискавка, навчить малюка нею користуватися.

 Щоб зробити фігурки, які можна переміщати, рухати, краще використовувати несипкий тканини, такі як фліс, фетр.

 Нашиті різні гудзики допоможуть малюку познайомитися з розмірами і кольорами.

ІV. Заключний етап

Вважаю, що виготовлений мною  розвиваюча книжка  є найкращим у порівнянні з тими, які  бачимо в магазинах.

 

- розвиваюча книжка може  буде чудовим подарунком для друзів;

          -   розвиваюча книжка може  буде чудовим подарунком для моїх родичів;

-   створюватиме хороший настрій;

 

       Економічні розрахунки

Для виготовлення книжки  використовувалися матеріал який є вдома . Ціна використаних матеріалів  0  грн.,  оздоблення  – 12 грн.

Всі роботи виконувалися вдень, тому ми не враховуємо витрату електроенергії.

Загальні витрати на виготовлення сувеніру склали:

Сзаг = 0 +12  = 12 грн.

Як бачимо собівартість виробу низька.

Зробивши нескладний арифметичний розрахунок можна переконатися, що самостійне виготовлення сувеніру дає змогу заощадити для сімейного бюджету:

Секон = Смаг – Сзаг = 90  – 12 = 78 грн.

 Щоб переконатися у тому, що виріб буде користуватися попитом я провела невелике дослідження. Певній групі людей ( 30 чоловік) представила виготовлену книжку  та вищезазначені економічні розрахунки. Як результат – 98% респондентів побажали мати таку річ в себе дома або як подарунок близьким. І лише 2% дали негативну відповідь без достатньої мотивації.

 Отож можна стверджувати, що виріб, матиме свого споживача: і це не тільки  молодь, а й усі ті, кому подобаються ексклюзивні речі.

 

 

 

 

 

 

1

 

doc
Додано
8 січня 2019
Переглядів
2183
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку