Презентація на тему "Виготовлення квітки методом мокрого валяння"

Про матеріал

Ця презентація допоможе учням у виготовленні квітки піона. Вона забеспечить наочність учбового матеріалу на уроці трудового навчання у 7 класі, що є запорукою успішного засвоєння матеріалу.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Виготовлення квітки методом мокрого валяння Головчанська Ольга Петрівна Вчитель трудового навчання ХЗОШ № 102

Номер слайду 2

Вироби з вовни

Номер слайду 3

Тема урока: Виготовлення заготовки квітки методом мокрого валяння Мета: Виготовити заготовку квітки методом мокрого валяння

Номер слайду 4

Види валяння вовни:

Номер слайду 5

Послідовність виготовлення: 1. Розкладаємо вовну на трафарет, який треба покласти під пупирчасту клейонку. 2. Накриваємо виріб москітною сіткою, скроплюємо мильною водою. Розчину не потрібно багато, тільки щоб зволожити шерсть.

Номер слайду 6

Послідовність виготовлення: 3. Починаємо притирати вовну через сітку. 4. Коли верхні волокна зчепилися, прибираємо сітку і продовжуємо валяти з двох сторін руками, поступово підсилюючи натиск і змінюючи напрямку руху.

Номер слайду 7

Послідовність виготовлення: 5. Вирізати квітку. 6. Вирізану заготовку потрібно трішки замилити. 7. Виполоскати готову заготовку у воді та віджати 8. Скласти усі 4 заготовки, придати форму квітки та залишити висихати.

Номер слайду 8

Підсумки уроку: - Для мене урок був корисним тому, що… - На уроці мені сподобалося… - На уроці я навчився …

Номер слайду 9

Домашнє завдання 1.Вивчити принцип та послідовність виготовлення квітки методом мокрого валяння. 2. Підготувати вовну та інструменти для валяння другої квітки. 3. Підготувати доповідь на тему «Цікаві факти про валяння» - завдання на додаткову оцінку.

ppt
Додано
9 січня 2019
Переглядів
1207
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку